EVO ZAŠTO JE SPLIT OBOŽAVAO BALAŠEVIĆA: Jugoplastika je lepotica sa lokalnog korza, koju ćemo pamtiti po devojačkom prezimenu

Novosti online

21. 02. 2021. u 09:17

SPLIT se oprostio od Đorđa Balaševića na dirljiv način, što je pogodilo i Novaka Đokovića. Veza slavnog kantautora sa Splićanima je, inače, i košarkaška.

ЕВО ЗАШТО ЈЕ СПЛИТ ОБОЖАВАО БАЛАШЕВИЋА: Југопластика је лепотица са локалног корза, коју ћемо памтити по девојачком презимену

FOTO: TANJUG/DRAGAN STANKOVIĆ

Centralne ulice Splita bile su pune u subotu, mnogi su odali počast Đoletu, a snimak je objavio i Novak Đoković, uoči finala Australijan opena.

Od Balaševića se oprostio biranim rečima i Dino Rađa, legenda Jugoplastike, današnjeg Splita.

I sam klub je na dostojan način ispratio legendarnog Novosađanina u legendu.

“Adio, majstore! Otišao je Đorđe Balašević, veliki poštovalac Jugoplastike. Pročitajte što je o našem klubu Balašević napisao u monografiji povodom 70. rođendana kluba.

Misao 1 – Najveća prevara je kad ti kažu da je o nečemu dovoljno napisati par reči. To samo znači da te reče moraju biti posebne. A par posebnih reči o Posebnima već opasno vuče na bajku. Ali, mislim da neće biti problema. Jugoplastika je i bila neka zaigrana bajka. Neka mi ne zamere oni koji su za taj klub igrali ili će igrati pod drugim imenom, jer za mene će se uvek samo tako zvati. Kao lepotica sa lokalnog korza koja se može udati hiljadu puta, ali je za sva vremena pamtiš pod devojačkim prezimenom.

Misao 2 – Ni slučajno ne žalim za Tom Zemljom, da je vredela, ne bi se raspala na tako jadan način… Ne, gospodo, možda sam kriv što nisam zataškao svoje uspomene, kao mnogi drugi, ali definitivno nisam jugonostalgičar… Ja sam samo okoreli Jugoplastikonostalgičar… Pa vi sad grintajte do sudnjeg dana.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK Split (@kksplit_)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice