OBARA REKORDE I NE HAJE ZA TO: Jokić, prvi centar od Karima koji je ubacio 50, prvi Balkanac...

Novosti online

07. 02. 2021. u 08:54

NIKOLA Jokić zlatnim slovima piše istoriju NBA lige, a još bitnije, uživa u tome.

ОБАРА РЕКОРДЕ И НЕ ХАЈЕ ЗА ТО: Јокић, први центар од Карима који је убацио 50, први Балканац...

FOTO: AP/Tanjug

Postavio je Srbin novi lični rekord, ubacio je 50 poena. Nedostajala mu je podrška da tu dobru igru pretvori u trijumf. 

Bitnije od svega jeste da je na terenu proveo 41 minut, uz šut iz igre 20/33. Tome je dodao osam skokova, 12 asistencija i tri blokade. Postao je prvi igrač od 2011. godine u redovima nagetsa koji je ubacio pedeset ili više poena. 

Poslednji koji je to uspeo bio je Karmelo Entoni, a pre njega samo Alen Ajverson. Protekle nedelje ubacio je Jokić 47, takođe u to vreme, rekord karijere. Tada su novinari zamerili Melounu što ga je izveo iz igre, umesto da napadne rekord. 

Zanimljiv je i podatak da je Jokić prvi centar još od Karim Abdul-DŽabara koji je 1975. godine postigao 50 poena. Ujedno, Jokić je prvi košarkaš sa balkana kome je ovako nešto pošlo za rukom.  Nedavno je as Nagetsa protiv Jute ubacio 47 koševa, kada je, podsetimo, napravio "smešnim" dvostrukog najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera.

Nikola uživa na terenu, ne mari previše za rekorde, ne mari ni za MVP trku, samo igra košarku. Mali žal je ostao jer je Sakramento imao čak četiri raspoložena igrača, Barnsa koji je ubacio 28 poena, Foksa sa 24, Halibartona i Holmsa sa po 21 poenom. Dok u Denveru Jokića nisu ispratili Milsap, Barton, Moris, nedostajali su Heris i Marej.

“LJudi, vi nećete možda razumeti ovo, ali impresivnije od 50 poena je kakav je Jokić imao pristup, kakav je njegov način razmišljanja, liderstvo… On je znao da nam nedostaju igrači”, rekao je Meloun posle meča, upravo aludirajući na izostanak važnih igrača.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)