VAŠINGTON POST SE POKLONIO SRBINU: Nikola Jokić je majstor, ovakve reči mu još niko nije uputio!

Novosti online

02. 02. 2021. u 20:37

ODAVNO su američki mediji očarani Nikolom Jokićem, a sada hvalospeve stižu i od onih najvećih.

ВАШИНГТОН ПОСТ СЕ ПОКЛОНИО СРБИНУ: Никола Јокић је мајстор, овакве речи му још нико није упутио!

Foto: AP

Kako navodi ugledni Vašington post, Jokić je glavni kandidat u MVP trci. 

Sve glasnije priča se o tome, a veliki korak napred napravio je fantastičnom partijom protiv Jute kada je u pobedi Denvera sipao 47 poena. 

Novinar Vašington posta Ben Goliver analizirao je kandidate za laskavo priznanje, a po njima prednjači Jokić. Navodi se da će se voditi velika diskusija o tome ko će biti MVP, a Jokićeva prednost su raznolikost u igri, uloga u timu, uticaj, statistika i timski uspeh. 

U očima uglednog lista ovo je Nikola Jokić: 

Statistika pokazuje koliko je Jokić dominantan igrač. Do sada je obarao mnoge rekorde, a tripl-dablovi mu idu kao od šale!

"Jokić beleži 26,8 poena, ima 11,8 skokova i 8,6 asistencija po utakmici. Mogao bi da preskoči i rekord Vilta Čemberlejna po asistencijama po utakmici, kada se gledaju centri. I dok deluje drugačije jer je tako krupan i nekonvencijalno građen, Jokić orkestrira, eksploatiše "mis mečeve" i čita odbranu tako efektivno poput Lebrona Džejmsa ili Krisa Pola dok je bio na vrhuncu", ističe Vašington post.

Somborac u protekloj nedelji ima prosek 30,8 poena, uz 10,8 skokova uz procenat šuta 62 posto. 

"Njegova najveća slabost u jurnjavi za titulu MVP-a NBA lige je to što se on ne zamara sa tim stvarima vezanim za individualni učinak, iako su on i Džoel Embid na putu da dobiju prve glasove za 1. mesto još od Dvajta Hauarda 2011. godine, kada se gledaju centri".

Pored njih dvojice, Lebron Džejms, Kevin Durant, Kavaj Lenard, Pol Džord i Janis Adetokumbo trebalo bi da budu među kandidatima", završava Vašington post.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri