JOKIĆU 29,5 MILIONA: Srpski košarkaši u NBA ligi napravili unosne ugovore

G. K.

15. 12. 2020. u 20:18

SEM što se u NBA ligi igra najbolja košarka na svetu, ona je i finansijski najunosnije košarkaško takmičenje (ako izuzmemo Kinu, koja je za strane igrače meka i medina po tom pitanju).

ЈОКИЋУ 29,5 МИЛИОНА: Српски кошаркаши у НБА лиги направили уносне уговоре

foto: EPA

Svake sezone su ugovori sve veći, a čak ni globalna pandemija virusa korona nije "preterano" naštetila tom segmentu, pogotovo ne srpskim igračima koji nastupaju preko Bare.

Apsolutni lider u toj kategoriji "u Srba" jeste prva zvezda Denvera i najbolji centar lige Nikola Jokić koji je pretprošlog leta sa Nagetsima potpisao petogodišnji ugovor vredan 148 miliona dolara. U predstojećoj sezoni koja počinje krajem decembra, Jokić će zaraditi 29,5 miliona američkih novčanica, dok ga u naredne dve očekuje povišica.

Povišicu je dobio i Bogdan Bogdanović, koji je za prelazak u redove Atlante dobio četvorogodišnji ugovor na 72 miliona, od čega će svake godine dobijati po 18 miliona.

Nije loše ni Nemanji Bjelici, koji je za trogodišnju vernost Sakramentu dobio okruglo 20 miliona dolara (ova sezona mu je poslednja i inkasiraće 7,1 milion).

Boban Marjanović se odlično snašao u Dalasu, a kako i ne bi ako se zna da je za dve godine u Teksasu "iskeširao" sedam miliona (3,5 po sezoni).

Na dnu ove liste su dvojica jedva punoletnih košarkaša čija priča u najjačoj košarkaškoj ligi sveta tek treba da se razvije. Alen Smailagić počinje svoju drugu godinu u Golden stejtu, i za to vreme će biti "teži" za 1,5 miliona dolara, dok će Aleksej Pokuševski u svojoj debitantskoj sezoni u Oklahomi dobiti čak 2,9 miliona, a u drugoj 3,1 milion zelenih novčanica.

STOJAKOVIĆ, DIVAC...

POREĐENjA radi, najveći ugovor koji je Peđa Stojaković napravio u NBA ligi je onaj petogodišnji u Nju Orleansu gde je ukupno zaradio 63,3 miliona, dok je Vlade Divcu za šest godina u Sakramentu na račun leglo 62,5 miliona. Takođe, Vladimir Radmanović je u Lejkersima imao petogodišnji ugovor vredan 30,2 miliona, dok je Darko Miličić 2003. godine kao ruki stavio paraf na ugovor od 16,8 miliona američkih dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)