NIJE DALEKO NI DRUGO MESTO Partizan obezbedo plasman u top 16 Evrokupa treću godinu zaredom

G. K.

11. 12. 2020. u 08:33

KOŠARKAŠI Partizana su pobedom nad turskim Bahčešehirom i zvanično bukirali svoje mesto među 16 najboljih ekipa Evrokupa, treću sezonu zaredom.

НИЈЕ ДАЛЕКО НИ ДРУГО МЕСТО Партизан обезбедо пласман у топ 16 Еврокупа трећу годину заредом

Mekintajer je ubacio 17 poena Turcima Foto KK Partizan

Pozicija četiri je zagarantovana, međutim pred izabranicima Saše Filipovskog su još dve utakmice do okončanja grupne faze (gostovanja Burgu 15. i Veneciji 29. decembra), posle kojih srpski predstavnik, po nekim scenarijima, može da zauzme i drugu poziciju na tabeli.

Situacija je takva da crno-beli imaju identičan odnos pobeda i poraza kao i Burg, a pobedu manje od Uniksa (uz utakmicu manje). Ukoliko bi pobedili u oba predstojeća duela, a Huventud na svom parketu savladao Uniks, Beograđani bi osigurali drugo mesto. Isto tako, postoji mogućnost da Huventud izgubi oba svoja meča, a Partizan trijumfuje i onda bi španski predstavnik sa Burgom bio na 6-4, dok bi crno-beli imali kao i Uniks 7-3 (ruski tim bi bio prvi zbog boljeg međusobnog količnika).

Srpski tim se na treću poziciju može kvalifikovati ukoliko pobedi u oba duela, a Uniks bude bolji od Huventuda. O eventualnim rivalima u narednoj rundi takmičenja je još uvek rano govoriti s obzirom na to da je rasplet u drugim grupama takođe neodređen.

Kao što se može zaključiti, postoji dosta kalkulacija i ne zavisi sve od Partizana. Međutim, u ovoj po mnogo čemu čudnovatoj i mučnoj sezoni ono najvažnije je ostvareno i zbog toga se zaslužuje tapšanje po leđima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)