"ZA SRBIJU TREBAJU DA IGRAJU SRBI": Milica Dabović se pokajala zbog spornog tvita

Novosti online

16. 11. 2020. u 11:52

ЗА СРБИЈУ ТРЕБАЈУ ДА ИГРАЈУ СРБИ: Милица Дабовић се покајала због спорног твита

Foto: N.Fifić

NEKADAŠNJA reprezentativka Srbije Milica Dabović pre nekoliko dana podigla je prašinu komentarima na račun Ivon Anderson, koja je debitovala za naš nacionalni tim.

Milica je u jednom tvitu negodovala što je pozvana "Amerikanka i to još crnkinja", sada je pokušala da se "opere". Dabovićka smatra da njen stav nije bio rasistički.

- Zbog čega je rasistički? Ja nisam rasista, igrala sam u preko 20 zemalja, meni su i drugarice crnkinje sa kojima se i danas čujem. Nisam napisala boju kože da bi me neko proglasio rasistom. Ja sam ipak provela 15 godina u reprezentaciji, ginula sam za tu reprezentaciju. Ja volim svoj narod - reka je za TV Prva nekadašnja reprezentativka. 

Kaže da je poenta njenog komentara to što želi domaće košarkašice u nacionalnom timu.

- To crnkinja sam rekla zbog svih ovih godina koie sam provela u reprezentaciji. Meni je bilo šokantno pored svih naših talenata za koje nema mesta, koje nisu pozvane, da se pozove strankinja. 

Nije Ivon Anderson jedina košarkašica stranog porekla koja je nastupila za naš tim, ranije je tu bila Danijel Pejdž. 

- Nije nas niko ništa pitao niti smo smeli bilo šta da kažemo. Nekako se Anderson nije uklapala u našu reprezentaciju, nije to bila namera zbog boje kože, bilo to da je Kineskinja, Švaba bilo bi isto. 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Milena Isailović

16.11.2020. 12:29

Bravo Ivon. Ostavila si srce na terenu. Zaslužuješ poštovanje, uvrede ne dolikuju nikom, najmanje bivšoj reprezentativki. Čestitam svim devojkama. Bile ste sjajne u najvažnijim trenucima. Sve čestitke i nenadmašnoj Marini Maljković.

BorisDe

17.11.2020. 10:11

@Milena Isailović - Za Srbiju nek igraju Srbi ili rodjeni Srbi pa makar bili najgori naši su. Multikultura u sportu nema mesta, što crnkinja nije igrala za svoju državu! Igraš za onog gde si rodjen ili odakle su ti roditelji. Slažem se sa našom zvezdom.