ALEKSANDRA CRVENDAKIĆ: Srećna sam što smo uzele kartu za EP

Tanjug

16. 11. 2020. u 10:24

SREĆNA sam što smo uspele da uzmemo kartu za Eurobasket pre poslednjeg kvalifikacionog prozora, izjavila je košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić.

АЛЕКСАНДРА ЦРВЕНДАКИЋ: Срећна сам што смо узеле карту за ЕП

Foto arhiva VN

- Presrećna sam što smo uspele da uzmemo kartu za Eurobasket, jer je naš cilj bio da u Istanbulu odigramo najbolje što možemo i da prođemo na EP i pre posledenjeg kvalifikacionog prozora", rekla je Crvendakić Tanjugu.

Izbaranice Marine Maljković u balonu u Istanbulu pobedile su Litvaniju i Tursku i sa skorom 4-0 u grupi E, obezbedile su učešće na šampionatu Evrope sledeće godine, gde će braniti bronzanu medalju.

- Obe utakmice nisu bile lake, ali protiv Turske je bilo teže. Znali smo da su odlična ekipa, da igraju slobodnije na svom terenu. Znamo i kako je prošla utakmica u Beogradu kada smo dobile na jednu loptu. Bile smo mentalno jače i da presudila naša vera. Kada smo gubile u prvom produžetku, verovale smo u pobedu. Verovale smo u naš dugogodišnji rad, držale smo odbranu i smatram da je odlučilo".

Zbog korona virusa novembraski "prozor" odigran je u balonu, a košarkašica francuskog Asvela ističe da to nije poremetilo atmosferu u timu.

- Čudno je igrati u novonastalim okolnostima u tom balonu. Ne znam da li ćemo uopšte moći da se naviknemo na igru bez publike i na konstantna testiranja. Ovog puta sam bila srećna što ću biti sa svojom ekipom, jer svi mi u klubovima prolazimo kroz teške periode neigranja i neizvesnosti oko toga šta će biti. Provele smo kvalitetno vreme zajedno i nije nam teško palo, s obzirom na to da smo uželele jedna druge. Uvek napravimo takvu atmosferu da nam budem lepo".

Crvendakić je protiv Litvanije režirala preokret, protiv Turske pogađala kada je bilo najvažnije, a iz akcije u akciju potvrđuje da će biti pravi lider reprezentacije u godina koje dolaze.

- Uvek mi je bilo teško da pričam o sebi i svojim partijama. Ne volim o tome da govorim, ovo je timski sport i bitno je da na kraj za ekipu piše dobar rezultat. Srećna sam što imam veću ulogu u ekipi i što mogu da pomognem saigračicama da dođemo do cilja", kaže krilni centar našeg tima.

Amerikanka Ivon Anderson u ovim kvalifiakcijama debitovala je za srpski tim i ostavila pozitivan utisak.

- Mi koje smo duže u reprezentaciji, uvek kada dođe nova igračica u ekipu trudimo se da joj pomognemo da se brzo adaptira. Ivon se dobro pokazala u ove dve utakmice i nadam se da će biti tako i u budućnosti", zaključila je Crvendakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)