SMRT MILETE LISICE POGODILA PREDSEDNIKA SRBIJE: Aleksandar Vučić se emotivnim rečima oprostio od legendarnog košarkaša

Novosti online

11. 11. 2020. u 18:17

СМРТ МИЛЕТЕ ЛИСИЦЕ ПОГОДИЛА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: Александар Вучић се емотивним речима опростио од легендарног кошаркаша

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić emotivnim rečima se oprostio od legendarnog košarkaša Milete Lisice koji je preminuo danas u 54. godini.

- Sa velikim žaljenjem sam primio vest o smrti jedne od legendi naše košarke, Milete Lisice. Tokom bogate karijere, ostavio je traga u svakom klubu za koji je igrao, a svoj najveći doprinos dao je Crvenoj zvezdi kroz dve titule prvaka Jugoslavije. Počivaj u miru, legendo! - rekao je Vučić koji je uputio porodici telegram saučešća.

Mileta Lisica je rođen 12. juna 1966. godine u Priboju. Prva košarkaške korake je napravio u rodnom gradu, u ekipi Poliestera.

Najveći uspeh ostvario se ja Zvezdom, osvojivši dve titule prvaka Jugoslavije. Za crveno-bele je odigrao 103 utakmica i postigao 1345 poena.

U karijeri je još nastupao za Slobodu, Borovicu, Laško, Le Man, Limož, kao i ekipe Lavova, Novog Sada i Rudara iz Trbovlja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (81)

Veljko

11.11.2020. 20:34

Mileta je bio čovek od koga i današnji sportisti mogu mnogo da nauče. Upornošću, velikim radom, moguće je dostići formu i zavidan nivo igre. Počivaj u miru, legendo.

Saska

12.11.2020. 08:56

Mileta Lisica je tokom bogate karijere, ostavio je traga u svakom klubu za koji je igrao. Njegova dela, trud i ljubav ostaće duboko urezana. Saucesce porodici.