DIVAC CELIVAO GROB AMFILOHIJA: Nakon toga izgovorio ove reči o Mitropolitu

Novosti online

08. 11. 2020. u 17:55

ДИВАЦ ЦЕЛИВАО ГРОБ АМФИЛОХИЈА: Након тога изговорио ове речи о Митрополиту

FOTO: Mitropolija.com

NAŠ proslavljeni košarkaš Vlade Divac govorio je o Mitropolitu Amfilohiju, koji nas je nažalost nedavno napustio.

- Bila je čast i sreća poznavati Mitropolita Amfilohija. Zadnji put smo se videli prošle godine u ovo vreme na Cetinju. Uvek je bilo lepo razgovarati, čuti savete, iskustva i poruke mitropolita. Ono što je naznačajnije za mene jeste to što je u poslednje vreme mitropolit uspeo da nas ujedini ne samo po naciji i religiji, uspeo je da ujedini ljude na ovom prostoru i da nam pošalje jaku poruku kako treba da se pomažemo i da gradimo naše društvo zajedno - kazao je proslavljeni košarkaški as Vlade Divac gostujući u programu Radija "Svetigora".

On je istakao da mu se ukazala prilika da danas dođe u Podgoricu i da blaženopočivšem Mitropolitu oda počast u hramu Hristovog vaskrsenja koji je on svojim trudom i zalaganjem podigao.

Na pitanje kako je srpski narod u Sjedinjenim Američkim Državama prihvatio vest o upokojenju mitropolita Amfilohija Vlade Divac je rekao:

- Svakako su svi tužni, ali treba biti i radostan što smo imali tu mogućnost da živimo u vremenu sa čovekom kakav je bio Mitropolit Amfilohije i naučiti dosta od njega.

Govoreći o višemesečnoj borbi za očuvanje svetinja u Crnoj Gori, Vlade Divac je istakao da je srpska dijaspora ponosna na naš narod u svojoj otadžbini:

- Mi svi koji živimo daleko od otadžbine i domovine želimo da vam poručimo da smo ponosni na vas kako ste se ponašali i kako ste odani ovim prostorima i želimo vam svu sreću ovoga sveta - zaključio je naš proslavljeni košarkaški as.

Sliku kako Vlade Divac celiva grob Mitropolita Amfilohija pogledajte klikom OVDE.

vlade-divac-u-podgorici-amfilohije-uspio-da-ujedini-narod-i-da-mu-pokaze-put

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)