MESINA APELUJE: Stopirati evropska takmičenja

V. N.

02. 11. 2020. u 21:33

SVE masovniji prodori korone dodatno komplikuju inače složenu situaciju u evropskim klupskim takmičenjima.

МЕСИНА АПЕЛУЈЕ: Стопирати европска такмичења

Etore Mesina Foto N. Paraušić

Tim povodom oglasio se trener milanskog Armanija Etore Mesina, koji je u otvorenom pismu izneo prilično razuman predlog načina na koji bi košarka mogla da "isfintira" rastuću virusnu pandemiju.

- Dragi prijatelji iz sveta košarke, posle mnogo razmišljanja odlučio sam da vas zamolim za pet minuta vašeg vremena. Imam tu sreću da sam prilično dugo u evropskoj košarci, pod FIBA, ULEB i Evroligom. Uz sva neslaganja, uvek sam poštovao gospodu Stankovića i Baumana, a ponosan sam i što sam prijatelj Portele, Bertomeua i Van den Špigela, trenutno predsednika ULEB. Živimo u teškom vremenu, vlade evropskih zemalja zatvaraju granice i uvode karantin da zaštite narod od virusa korona, a svake nedelje se sve više ljudi zarazi, a utakmice se odlažu. Sve teže se ide na putovanja. Uskoro nećemo imati slobodne datume za odigravanje odloženih utakmica, čini mi se da zavisimo od toga ko ima više sreće i u tom momentu manje zaraženih.

Pre nego što je izneo predlog, četvorostruki prvak Evrope apelovao je na ujedinjenje sukobljenih struktura u kontinentalnoj košarci.

- Zbog svih ovih razloga, kao veliki ljubitelj košarke zamolio bih ljude koji donose odluke da se odmore minut, sklone svoja mišljenja u stranu i sve nesuglasice iz prošlosti. Da za dobrobit svih nas, košarke, navijača, trenera, igrača i sudija, pronađu adekvatno rešenje. Zasad je jedino logično da se sezona zaustavi i da se završe samo nacionalna takmičenja, a za tri-četiri meseca, kada sve bude lakše, da se evropska takmičenja nastave, tamo negde od marta, najkasnije od aprila. Tada će igrači moći da se spremaju za Olimpijske igre, a možda se i virus korona izgubi do tada, ili ga limitiramo. Naravno, televizije i sponzori moraju da učestvuju u svemu ovome i siguran sam da zajedno možemo naći rešenje. Zdravlje je najvažnije, a mi ćemo, kao navijači, vama biti najzahvalniji.

REKORDNIH 11 ZARAŽENIH

PADAJU rekordi u broju zaraženih u košarkaškim timovima. Italijanska Ređo Emilija objavila je da ima čak 11 obolelih igrača, dok su u litvanskom Lijetkabelisu registrovana devetorica pozitivnih slučajeva.

Zbog toga neće biti trenerskog duela Saše Đorđevića i Nenada Čanka u predviđenom terminu. Odložen je meč bolonjskog Virtusa i Lijetkabelisa, koji je trebalo sutra da bude odigran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna