DOBRE VESTI ZA CRNO-BELE: Partizan dobio spor sa bankom, klub profitirao 2,3 miliona evra

Novosti online

20. 10. 2020. u 16:35 >> 22:12

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЦРНО-БЕЛЕ: Партизан добио спор са банком, клуб профитирао 2,3 милиона евра

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

TROGODIŠNJA borba KK Partizan sa štetnim i ispostavilo se, pravno ništavnim ugovorom koje je klub imao sa Ekspo bankom (Nekada Marfin banka) dala je rezultata.

Sud je doneo prvostepenu presudu i ona glasi:

Partizan banci ne duguje ništa, dok je banka dužna da klubu uplati nadoknadu za reklamiranje u iznosu od 77 miliona dinara, plus pripradajuće kamate. U zbiru, dug banke prema KK Partizan iznosi oko 105 miliona dinara.

Kada se na iznos koji će klub prihodovati doda suma od 1.450.000 evra, koliko je iznosilo potraživanje banke prema Partizanu pre tužbe, dolazi se do ukupne finansijske koristi za klub u iznosu većem od 2,3 miliona evra.

Ova odluka je prvostepena i sve strane u postupku imaju pravo na žalbu. Ipak, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izražava zadovoljstvo zbog ovakvog ishoda sudskog postupka.

- Verovali smo u ovaj proces i verujemo da će svi koraci koji uključuju i eventualnu žalbu biti završeni za oko pola godine. Kao klub, mi ćemo finansijski benefit osetiti tek kada presuda bude pravosnažna, odnosno kada banka isplati naknadu koju je sud odredio - rekao je Mijailović i dodao:

- Ovim putem želim da javno odam priznanje našem pravnom timu na fantastično odrađenom poslu, ali i da naglasim da ćemo konačno zadovoljstvo osetiti tek kada kada ova presuda bude prošla kroz računovodstvo kluba. Dakle, kada dug bude rasknjižen, a prihod uknjižen - zaključio jeprvi čovek crno-belih.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)