LUD FINIŠ U BEOGRADU: Nikolić trojkom u poslednjoj sekundi presudio Partizanu posle dva produžetka (VIDEO)

Č. V.

10. 10. 2020. u 22:38

KOŠARKAŠI Budućnosti pobedili su Partizan u hali sportova "Ranko Žeravica" sa 101:99 posle dva produžetka u 2. kolu ABA lige.

ЛУД ФИНИШ У БЕОГРАДУ: Николић тројком у последњој секунди пресудио Партизану после два продужетка (ВИДЕО)

FOTO: KK Partizan

Sjajan meč odigran je u Beogradu. Dve kvalitetne ekipe su pokazale zašto će se s pravom boriti za naslov šampiona Jadrana.

Na kraju su više razloga za radost imali Podgoričani, koji su upisali i drugi trijumf, dok je ovo drugi neuspeh crno-belih.

Prava je šteta što publika nije mogla da prisustvuje ovom odličnom meču.

Delovalo je na polovini treće četvrtine da će pobednik biti rešen posle 40 minuta košarke, pošto su gosti vodili sa 63:53. Ipak, Partizan je odbio da se preda.

Kodi Miler-Mekintajer je mogao da bude heroj Partizana, ali.../FOTO: KK Partizan

Krenuli su izabranici Vlade Šćepanovića u neverovatnu seriju - 16:0. Preokrenuli su crno-beli rezultat, ali je utakmica otišla u neizvesnu završnicu.

Budućnost je poenima Danila Nikolića došla do prednosti - 78:77 na četiri sekunde do kraja. Nakon tajm-auta domaćih Vil Mozli je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i tako svom timu obezbedio produžetak.

U dodatnih pet minuta igrači oba tima su malo šta mogli da pogode. Pošto pobednika nije bilo ni posle 45 minuta, odluka o pobedniku je morala da padne u drugom produžetku.

Završnica je bila za infarkt. Neverovatna! Kodi Miler-Mekintajer je pogodio trojku za mnogi su pomislili pobedu Paritzana. Do kraja je ostalo još 1,3 sekunde, a onda je nakon tajm-auta Petra Mijovića sjajni Danilo Nikolić (šutirao iz igre 7/7) bio precizan van linije 6,75 za veliko slavlje Podgoričana.

Budućnost je do pobede predvodio Džastin Kobs sa 27 poena, pratio ga je pomenuti Danilo Nikolić sa 21.

Na drugoj strani najviše se istakao Ognjen Jaramaz sa 24 poena, dok je Kodi Miler-Mekintajer dodao 15.

Paritzan u narednom kolu gostuje FMP-u, dok Podgodričani dočekuju Borac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (7)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?