CRNO-BELI "LOŠI" DOMAĆINI: Partizana dočekuju Budućnost u drugom kolu ABA lige

G. K.

10. 10. 2020. u 08:34

BUDUĆNOST je sadašnjost! Košarkaši Partizana večeras (20.00) u praznoj novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica" u derbiju 2. kola ABA lige dočekuju podgoričku Budućnost i jure prvu pobedu u regionalnom takmičenju.

ЦРНО-БЕЛИ ЛОШИ ДОМАЋИНИ: Партизана дочекују Будућност у другом колу АБА лиге

Tomas u duelu sa Nikolićem Foto M. Vukadinović

Ovakav susret dolazi u dobro vreme po crno-bele koji su ubedljivim trijumfom nad Venecijom u Evrokupu nabildovali samopouzdanje pred gostovanje jedne od najkvalitetnijih ekipa na Jadranu, a ujedno i tima koji još nije okusio gorčinu poraza ove sezone (dve pobede u Evrokupu i jedna u ABA ligi).

Postoji jaka veza između sadašnjeg trenera "parnog valjka" i Podgoričana, s obzirom da je Šćepanović i igračku i trenersku karijeru počeo upravo u ekipi Budućnosti.

- Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je sjajno otvorila sezonu i koja sa pravom ima velike ambicije. Veliki izazov je pred nama, ali ga prihvatamo sa željom da na njega odgovorimo na najbolji mogući način. Postoji nivo igre, pre svega mislim na odbranu i borbenost, na kojem Partizan uvek mora da bude - rekao je Šćepanović pred današnji okršaj.

Strateg crnogorskog predstavnika, Petar Mijović je oformio ozbiljnu ekipu, podjednako kvalitetnu i na unutrašnjim i na spoljašnjim pozicijama koja je znatno kvalitetnija nego lani. Sa grčkim Olimpijakosom je urađena trampa na centarskim pozicijama i iz pravca Pireja je došao igrač sa NBA iskustvom Vili Rid, dok je ka istom odredištu otišao Hasan Martin. Bekovska pozicija je nadograđena prošlogodišnjom akvizicijom Igokee Rašadom Vonom, dok je saradnja produžena sa fenomenalnim Džastinom Kobsom.

Međutim, koliko god jak sastav imali gosti i u ulozi favorita dolazili na megdan beogradskom timu, retko kad su se kući vraćali sa osmesima na licu, jer je Partizan gotovo uvek, pa čak i sa dosta slabijim sastavom nego sada bio nepoželjan domaćin (ukupno 13:4 u pobedama za crno-bele na domaćem parketu).

Biće zanimljivo videti za kojih 12 igrača će se Šćepanović opredeliti ovaj put. U evropskim utakmicama su višak bili Veličković i Angola, dok su na otvaranju regionalne lige protiv Borca van protokola bili Stefan Janković i povređeni Rade Zagorac koji se u međuvremenu oporavio.

POSLEDNjIH 5 DUELA U BEOGRADU

1. Sezona 2015/16. Partizan - Budućnost 86:77

2. Sezona 2016/17. Partizan - Budućnost 61:64

3. Sezona 2017/18. Partizan - Budućnost 94:83

4. Sezona 2018/19. Partizan - Budućnost 76:67

5. Sezona 2019/20. Partizan - Budućnost 87:82

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave