OBRADOVIĆ: Svako svakoga može da dobije u ABA ligi,želimo da promenimo "klimu"

Novosti online

04. 10. 2020. u 13:00

NAKON poraza od Fenerbahčea košarkaši Crvene zvezde putuju u nedelju za Zagreb, tamo ih u ponedeljak od 18 časova čeka duel 1. kola ABA lige protiv Cibone.

ОБРАДОВИЋ: Свако свакога може да добије у АБА лиги,желимо да променимо климу

FOTO: K. Mihajlović

Dobra vest pred drugi zvanični meč Crvene zvezde u novoj sezoni je da su svi nalazi igrača i stručnog štaba na virus KOVID-19 negativni, pa će trener Saša Obradović moći da računa na sve raspoložive snage u Zagrebu (Emanuel Teri još uvek nije u pogonu nakon pozitivnog testa na KOVID-19 pre 7 dana).

“Čeka nas izuzetno važna utakmica, sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, možda i jer je to bila prva prava utakmica nakon tolike pauze. Upravo tu tražimo dodatni motiv, da promenimo “klimu” odigramo bolje, i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenađenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu. U ovoj ligi ćemo morati da dajemo 100 posto svojih mogućnosti uz respekt prema svakom protivniku i svakoj utakmici” rekao je trener crveno-belih.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde Marko Simonović mnogo puta igrao je na parketu dvorane u Zagrebu. 

“Očekuje nas mlada, time i vrlo motivisana ekipa željna dokazivanja. Sa te strane moramo biti maksimalno oprezni i respektovati ekipu Cibone, posebno u svetlu iznenađenja na startu prvenstva. Košarka se nije igrala 7 meseci, i biće nam potrebno vreme da se uigramo i uhvatimo takmičarski ritam, posebno nakon ove pauze koja je za naše okolnosti bila predugačka. Uz sve to, nismo se ni raspakovali a krećemo na novi put, nešto što će takođe biti čest slučaj ove sezone. Kada na sve to dodamo i pandemiju korone, jasno je da će svako gostovanje biti teško i neugodno iz više uglova. Bez obzira na sve, naš cilj je da krenemo pobedom u Zagrebu” rekao je Marko Simonović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a