POČINJE MISIJA "TOP 8": Zvezde gostuju Fenerbahčeu na otvaranju Evrolige

G. K.

02. 10. 2020. u 08:09

KUCNUO je čas da i Crvena zvezda započne svoju novu sezonu u Evroligi, gde će za prvog protivnika imati ekipu Fenerbahčea sa kojom se sastaje večeras od 19.45 u Istanbulu.

ПОЧИЊЕ МИСИЈА ТОП 8: Звезде гостују Фенербахчеу на отварању Евролиге

Lazić i De Kolo Foto N. Paraušić

Obe ekipe u novu takmičarsku godinu ulaze sa znatno izmenjenim rosterom. Srpski predstavnik je najveće pojačanje dobio na klupi, s obzirom na to da je Saša Obradović promovisan u novog trenera i sa velikim ambicijama na svim frontovima ulazi u sezonu. Jedna od tih ambicija je i plasman u "top 8" Evrolige, koji bi Zvezdi bio prvi od sezone 2016/2017, otkad se igra ligaški format.

- Očekuje nas teška utakmica. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživela promene između dve sezone. Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema uporište u činjenicama. Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener, žele kao i mi dobro da otvore takmičenje i sa te strane nas čeka izuzetno težak posao - rekao je Obradović pred put na Bosfor.

Istanbulska ekipa jeste doživela "tektonske" poremećaje odlaskom Željka Obradovića, na čije je mesto došao selektor naše reprezentacije Igor Kokoškov, kome će ovo biti prvi posao u evropskoj klupskoj košarci. Sem toga, pandemija virusa korona je ekonomski oslabila "kanarince", koji u ovu godinu ulaze sa manjim budžetom, ali opet dovoljnim da pretenduju na visok plasman. Zadržani su Nando de Kolo i Jan Veseli, dok je iz redova današnjeg rivala doveden Lorenco Braun.

U crveno-belom taboru je kadar sačinjen većinom od legionara, poput Voldena, Hola, Rita, Lojda, Terija, potpomognuti iskusnim Lazićem, Kuzmićem, Jagodić Kuridžom i povratnikom Simonovićem, dok ekipu upotpunjavaju Dobrić, Uskoković, Simanić, Radanov, Davidovac... n

MEĐUSOBNI DUELI

1. C. zvezda - Fenerbahče 60:74

2. Fenerbahče - C. zvezda 79:61

3. C. zvezda - Fenerbahče 65:88

4. Fenerbahče - C. zvezda 72:65

5. Fenerbahče - C. zvezda 87:72

6. C. zvezda - Fenerbahče 75:73

7. Fenerbahče - C. zvezda 82:56

8. C. zvezda - Fenerbahče 63:80

9. C. zvezda - Fenerbahče 68:56

10. Fenerbahče - C. zvezda 66:63

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)