KANTER O TOME ŠTA GA NAJVIŠE BOLI: Posebno mi je žao zbog Iljasove

Novosti online

21. 07. 2020. u 08:43

KOŠARKAŠ Bostona Enes Kanter je govorio o tome koliko mu teško pada činjenica da se turski igrači boje da pričaju sa njim.

КАНТЕР О ТОМЕ ШТА ГА НАЈВИШЕ БОЛИ: Посебно ми је жао због Иљасове

Enes Kanter foto: EPA

Centar NBA lige godinama već pati u SAD jer ga je predsednik Turske Erdogan, zbog negativnih izjava, proglasio nepoželjnim u domovini.

- Najviše me boli način na koji se turski igrači u NBA ligi odnose prema meni. Ersan Iljasova igra u Milvokiju, Čedi Osman u Klivlendu, a Furkan Korkmaz u Filadelfiji. Kada igram protiv njih pokušavam da pričam sa njima, pitam ih kako su, šta rade, a oni samo okrenu glavu od mene. Pokušavao sam i prekriti usta dok im se obraćam, ali ništa. Oni se sigurno plaše da će ih Erdogan videti kako razgovaraju sa mnom - govori Kanter u podkastu Bila Simonsa.

Enesova priča je poznata i svetu. On godinama pati i nije u mogućnosi da se čuje ni sa porodicom koja živi u Turskoj. Obradovao se dolasku zemljaka u daleku i slobodnu Ameriku, ali ni od tog druženja nema ništa.

- Posebno mi je žao zbog Iljasove, tolike godine smo igrali zajedno, bili smo i saigrači u Oklahomi. Furkan i Čedi su igrali sa mojim bratom Keremom u omladinskim reprezentacijama Turske. No, razumem da se plaše. Ali, jednog dana kada se ovaj režim promeni, promeniće i oni svoje ponašanje prema meni. Ja sam uvek bio ponosan na to što sam Turčin i što predstavljam Tursku, a sada me moja zemlja zove teroristom - rekao je Kanter.

Za Kanterom su Turci raspisali međunarodnu poternicu nakon što mu je prethodno oduzet turski pasoš zbog toga što je javno podržao pokret inspirisan delima Fethulaha Gulena koji živi u SAD od 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024