DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne

Novosti online

19. 04. 2024. u 12:34

Košarkaši Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Parizu u C grupi protiv drim-tima Amerike, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira na kojem su, između ostalih, Italija i Litvanija. Prvi meč u Francuskoj, ali ne u Parizu već u Lilu, izabranici Svetislava Pešića odigraće protiv selekcije SAD, koju će predvoditi 12 NBA zvezda, a čija si imena već obelodanjena.

ЏЕЈМС НЕСТРПЉИВ! НБА легенда једва чека да почне

Foto: Profimedia

Svakako najbolji od najboljih biće Lebron Džejms, zvezda LA lejkersa, a ako je suditi po njegovim izjavama, on ne može da dočeka Olimpijske igre i duel sa Karijevim "orlovima". Kralj Džejms je poslao moćnu poruku upućenu svima u njegovoj zemlji, ali i rivalima na Igrama, dakle prvo Srbiji.

- Jedva čekam da zaigram i u reprezentaciji sa mojim drugom Entonijem (Dejvis). Biće nam izuzetno zabavno. Igrali smo i ranije zajedno, ali on je tek stigao sa koledža, tad još nismo osvojili šampionat zajedno, nismo ni igrali mnogo sezona zajedno. Želim da se zahvalim Grentu Hilu i Šonu Fordu i ostalim momcima što su izabrali mene i Dejvisa. Kada dođe taj trenutak da se okupimo, bićemo izuzetno uzbuđeni i srećni, da obučemo ove dresove i da krenemo u borbu sa ostatkom sveta. Biće to veliki trenutak za sve nas - poručio je Lebron Džejms.

U međuvremenu je i naš selektor Pešić poslao spisak od 26 košarkaša, koji su kandidati za Olimpijske igre u Parizu, tokom leta 2024. On nije objavio imena, ali jeste raspored priprema. One startuju 24. juna, a baza "orlova" će ponovo biti Stara Pazova u kojoj će ostati sve do 11. juna. Za to vreme će odigrati dve utakmice zatvorenog tipa u Areni, 5. jula protiv Holandije i 7. jula protiv Turske. Potom sledi put u Francusku gde će 12. jula odigrati prvi pripremni meč protiv domaćina Igara, a dan kasnije reprezentacija Srbije putuje u Abu Dabi, gde izabranike Svetislava Pešića očekuju mečevi protiv Australije 16. jula i dan kasnije protiv Sjedinjenih Američkih Država. To je ujedno i uvertira za meč protiv iste slekecije na startu takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu 28. jula.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)