CRVENO-BELA RADOST: Zvezda ostvarila izuzetno važan cilj!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

01. 04. 2024. u 19:53

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ostvarili su jedan od ciljeva koji su zacrtali prošle sezone - osvojili su prvo mesto u ligaškom delu ABA lige, pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedili SC Derbi sa 94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:21).

ЦРВЕНО-БЕЛА РАДОСТ: Звезда остварила изузетно важан циљ!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crveno-beli su na taj način matematički jedno kolo pre kraja obezbedili čelnu poziciju pred plej-of. To znači da će tokom celog doigravanja imati prednost domaćeg terena.

Što se utakmice tiče, izabranici Janisa Sferopulosa su dominirali ceo meč. Odlično ih je služio šut za tri poena (16/29). Domaćin je od starta bio agresivan i već posle prvih 20 minuta je imao dvocifreno vođstvo - 47:34.

Drugo poluvreme počelo je sjajnom serijom Nemanje Nedovića. Bek domaćeg tima je vezao tri pogotka van linije 6,75 i tada doneo aktuelnom vicešampionu regionalnog takmičenja +23 - 59:36.

Do kraja meča Zvezda je održavala prednost i nije dozvolila rivalu da se vrati i pokuša da napravili veliki preokret, kao što je prošlog ponedeljka uradila Mega u "Beogradskoj Areni".

Navijače crveno-belih može da raduje to što je minute na ovoj utakmici dobio Jago dos Santos koji se brzo vratio na teren nakon udarca u glavu koji je doživeo na utakmici protiv Makabija.

Brazilac je morao da igra sa zaštitnom maskom. Na parketu je proveo malo više od pet minuta i za to vreme je ostvario učinak od četiri poena i jedne ukradene lopte.

POVRATAK Jago dos Santos/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Najefikasniji kod pobednika bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, pratili su ga Džoel Bolomboj i Adam Hanga sa po 15. Na drugoj strani najbolji je bio Emir Hadžibegović sa 15, dok je David Mirković brojao do 14.

Crvena zvezda će u četvrtfinalu ABA lige igrati najverovatnije protiv rivala koga je pobedila ovog ponedeljka. SC Derbi i Split imaju identičan učinak, s tim što je u međusobnim duelima bolji tim iz Crne Gore. U poslednjem kolu ekipa iz Hrvatske dočekuje Beograđane, dok će izabranici Dejana Jakare odmeriti snage sa Budućnosti.

Tim sa Malog Kalemegdana trenutno ima učinak 21-4, dok su Podgoričani na 11-14.

 

Crvena zvezda - SC Derbi 94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 2.104. Sudije: Uroš Nikolić, Radoš Savović, Aleksandar Davidov.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 5, Hanga 15, Davidovac 12, Mitrović 7, Lazić 5, Tobi, Bolomboj 15, Ilić 5, Nedović 16, Gedraitis 10, Jago 4.

SC Derbi: Bogavac 6, Pavlićević 4, Vučeljić, Hadžibegović 15, Baćović 3, Ivišić 4, Doukins 7, Drobnjak 12, Drežnjak 6, Kapusta 5, Mirković 14.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)