ŠOK: Partizan deklasiran u ABA ligi!

Novosti online

24. 12. 2023. u 18:55

Partizan je doživeo novi poraz u ABA ligi, i to veoma ubedljiv - u utakmici 13. kola Zadar je pobedio na svom terenu crno-bele, a konačan rezultat glasio je čak 84:68 u korist ekipe koja je u dosadašnjem toku sezone imala skroman učinak, 6-6, i zato bila tek osma na tabeli, pet pozicija ispod rivala kog je savladala u nedelju.

ШОК: Партизан декласиран у АБА лиги!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Kada je meč već počeo da odmiče, a da Partizan nijednom nije uspeo da povede, postalo je jasno da početna inicijativa domaćih nema nameru da bude samo - početna. Očekivalo se da će gosti iz Beograda biti "teški nogu" posle dva evroligaška nastupa u sedmici za nama, ali razlika u kvalitetu trebalo je da, bar na papiru, nadomesti razliku u svežini.

No, uz ograničavanje "spoljašnjeg" šuta crno-belih na svega 25% uspešnosti (2/8), a više skokova i asistencija od njih, uz manje izgubljenih lopti, Zadrani su uvodne prednosti umnožili sve do 36:22.

I ne čudi - odličnom Luki Božiću su "uz rame" stajali Ramljak i Lakić, dok su samo Vukčević i Doužer bili konstantno opasni na drugoj strani terena.

A kada je Partizan počeo da smanjuje zaostatak, Božić je sa sedam svojih novih poena (12 do velikog predaha) vratio osmehe na lica zadarske publike, zadovoljne zbog 47:34 na semaforu, ali i odlične igre ljubimaca.

Obradović, koga je ta ista publika na nestvaran način dočekala pred početak utakmice, imao je šta da kaže svojim izabranicima i zbog loše odbrane prilikom dalekometnih pokušaja rivala (trojke su šutirali Zadrani 6/11 u prve dve deonice), i zbog truda u reketu, gde je Partizan izgubio borbu u skokovima, ali i zalaganju u odbrani, jer je za 20 minuta igre samo jednom lopta oduzeta suparniku.

A šta god da je trofejni trener tačno rekao svojoj ekipi, ona je isprva kao preporođena istrčala na parket posle pomenute pauze između dva poluvremena. Jer, Zadar je samo privremeno otišao na +15 košem Božila, da bi usledila serija od 12:3 crno-belih, odnosno 9:0 - za šta su se pobrinuli Amerikanci, najpre Ledej i Panter, pa sa dva pogotka i Pi-Džej Doužer.

Ali...


Da je Doužer zatim pogodio, umesto što je promašio dva uzastopna slobodna bacanja, mogao je da primakne Partizan na bliže od tadašnjih 52:46, a ti njegovi kiksevi sa linije penala ne samo da su zaustavili veliki nalet gostiju, već su osokolili domaćine.

I to baš osokolili.

Oni su preko Ramljaka i Drežnjaka u dva poteza uspeli da se vrate na +10, da bi četvrtu deonicu otvorili nezadrživim jurišem - serijom 13:5 došli su do 21 poena razlike (76:55) čime je sudbina ovog meča bila zapečaćena. Kako je igrao Drežnjak i kako ga je "pratio" prvi as zadarske ekipe, Božić, a koliko je nedostajalo liderskih poteza u taboru crno-belih, činilo se da drugačiji ishod nekako i nije bio moguć u večeri u kome je većina Zadrana slavljenički privodila kraju svoj Badnji dan.


Ovim porazom, Partizan je ostao treći, ali sada sa učinkom 9-4. Propustio je da se izjednači sa Cedevita Olimpijom koja je druga sa 10-3, dok je na prvom mestu tabele ABA lige Crvena zvezda sa 11-1 pred svoj meč sa 12-plasiranim Splitom.

ABA liga, 13. kolo - statistika

Zadar - Partizan 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18)

Zadar: Dejvis, Klarica, Vujačić 3, Žganec 2, Mazalin 4, Lakić 9, Mekić, Jambrović, Drežnjak 25p, 6sk, Grbić, Božić 26p, 9sk, 9as, Ramljak 15
Partizan: Vukčević 16, Ledej 11p, 6sk, Drezgić, Koprivica, Panter 6, Smailagić 5, Jaramaz 3, Naneli 3p, 7sk, Anđušić 8, Doužer 10, Kaminski 4, Kaboklo 2

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)