ZVEZDA IZ ANDERSENOVE BAJKE: Kako je Teo bio glavni autor remek-dela u impresivnoj pobedi nad Fenerbahčeom

V. Preradović

14. 11. 2023. u 23:45

KADA su se letos kao na traci ređala zvučna pojačanja, Zvezdini navijači imali su viziju tima kadrog da im ispuni decenijske snove. Bledela je posle uvodne pobede nad Asvelom, polako počela da se pretvara u noćnu moru, ali je vaskrsla u punom sjaju u meču 8. kola Evrolige sa Fenerbahčeom u „Areni“.

ЗВЕЗДА ИЗ АНДЕРСЕНОВЕ БАЈКЕ: Како је Тео био главни аутор ремек-дела у импресивној победи над Фенербахчеом

Foto Tanjug/AP

Svi delovi koji su štrčali u prethodnim legli su na svoje mesto, posložili se od početnog podbacivanja i ostali u skladu svih 40 minuta za impresivnu pobedu nad veoma kvalitetnim rivalom, treću u dosadašnjem toku elitnog takmičenja - 87:56!

Prvo poluvreme crveno-belih kao iz bajke, svi elementi igre u savršenoj harmoniji. Adrenalin, energičnost u odbrani kao nikad od početka ove sezone. Ređali su se laki poeni Bolomboja na pasove Nedovića i Dos Santosa, koji je rano ušao zbog povrede nosa Nejpira. Brazilac je oberuče prigrlio ranu šansu, cepao mrežicu svojim dalekim trojkama, u pojedinim trenucima izgledao kao verna kopija Kampaca iz njegovih najboljih sekvenci minule sezone.

Teodosić je čekao na klupi duže nego što je uobičajeno. Zvezda je igrala tako da ovog puta nije bilo hitnog slučaja koji zahteva magičan dodir valjevskog maestra. Kada je kročio na parket u poslednjem minutu prve četvrtine, već odlična igra dobila je dodatnu dimenziju. Šut nije bio Teov saveznik u nekim utakmicama, ali su u ovoj postali najbolji prijatelji. Nepogrešivo je birao prave situacije i bio skoro nepogrešiv van trojkaške linije. Motivacija u svakom pokretu može da se uporedi samo sa onom iz slavnih reprezentativnih dana, u dresu koji je Milošu uvek bio najdraži. Manje od deset minuta na terenu u prvom poluvremenu i 13 poena za plus 20 neposredno pred odlazak na odmor.

NEJPIRU SLOMLjEN NOS

ZVEZDA je na duže ostala bez Šabaza Nejpira, kome je na samom početku utakmice slomljen nos kada je pokušao da spreči polaganje Tajlera Dorsija. Američki bek u timu Fenera nehotice ga je udario desnom rukom, nakon ukazane pomoći na terenu završio je u bolnici, ali se vratio u „Arenu“ da proslavi pobedu sa saigračima.

- Šabazu je slomljen nos, sreća u nesreći je da nije potrebna operacija, ali nećemo moći da računamo na njega dosta dugo - rekao je trener Janis Sferopulos. - Jago ima povredu zgloba, deluje da nije ozbiljni, videćemo kako će noga reagovati.

Potvrdio je da Branko Lazić i Adam Hanga neće moći da pomognu timu ni u narednom meču sa Olimpijakosom.

Verovatno je u navijačkoj masi na tribinama „Arene“ bilo nespokojnih uprkos visokom vođstvu. Ne mogu se kriviti, jer su crveno-beli tako često znali da ispare. Ovo nije bilo veče za promenu agregatnog stanja, ostali su čvrsti i kada je Fenerbahče sredinom treće četvrtine smanjio na 13 razlike. Sferopulos je namignuo Teodosiću na klupi i Zvezdin Andersen nastavio je da piše bajku. Trojkom je sasekao u korenu pokušaj turskog tima da odbrani ponos, potom presekao protivničku odbranu kao da nema punih 36 godina, položio loptu u koš, a protivnika na leđa. Zvezdinu zvezdanu noć nije mogao da pomrači ni još jedan peh. Dos Santos je u poslednjem minutu treće deonice asistirao Mitroviću i u doskoku povredio zglob, izašao je šepajući i više se nije vraćao u igru.

Preostalo mu je da se nada da povreda nije ozbiljna i da sa klupe uživa u očaravajućoj timskoj predstavi svojih saigrača. Odavno više nije bilo važno ko je na terenu. Svi su postali zvezde u ovom nadahnutom performansu, u kojem je rezultatska razlika apsolutno odgovarala onome što smo gledali u spektakularnom ambijentu „Arene“.

Navijači su grčkom pesmom najavili pobratimski susret sa Olimpijakosom, već u četvrtak u atinskoj dvorani „Mira i prijateljstva“ (20.15).

C. ZVEZDA - FENERBAHČE 87:56 (25:16, 20:10, 15:14, 27:16)

DVORANA „Štark arena“. Gledalaca: Sudije: Difala, Nedović, Đovaneti.

C. ZVEZDA: Lazarević 11, Teodosić 18 (2/2 za dva, 4/5 za tri, 3 as), Davidovac 3, Mitrović 8 (8 sk), Nejpir, Tobi 3, Bolomboj 14 (5/7 za dva), Ilić, Nedović 12 (5 as), Gedraitis 7, Kuzmić, Dos Santos 11 (4 as).

FENERBAHČE: Motli 8, Hazer 2, Vilbekin 6, Papajanis 6, Mahmutoglu 3, Hejs-Dejvis 12, Biberović 7, Gudurić, Dorsi 3, Kalates, Madar 3, Sestina 6.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)