ZVEZDA IMA ZA ČIM DA ŽALI: Saterala Barselonu u ćošak, pa je neverovatnim greškama pustila da se izvuče

V. Preradović

10. 11. 2023. u 23:05

RETKO kada je Crvena zvezda dolazila do šanse da se ponada trijumfu u Barseloni. U meču 7. kola Evrolige držala je tenziju u kultnoj „Blaugrani“ skoro do poslednjeg zvuka sirene, ali je nekim zaista amaterskim potezima i nepromišljenim tehničkim greškama ispustila priliku za istorijski trijumf u srcu Katalonije - 81:86.

ЗВЕЗДА ИМА ЗА ЧИМ ДА ЖАЛИ: Сатерала Барселону у ћошак, па је невероватним грешкама пустила да се извуче

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Crveno-beli su većim delom prvog poluvremena igrali rekreativnu odbranu, kao da su se trudili da ne opstruiraju fluidne napade protivnika. Otud i zaostatak od 17 poena sredinom druge četvrtine, kada je izgledalo da je poseta katalonskoj prestonici isključivo turističke prirode.

Napad u uvodnoj deonici, naročito od trenutka kada je na parket kročio Teodosić i počeo da plete mrežu pasovima, bio je i efektivan i atraktivan uprkos tome što je Zvezda prvu trojku pogodila iz tek 12. pokušaja. Umnogome je doprinela apsolutna skakačka superiornost, crveno-beli su u prvoj polovini meča uhvatili 11 lopti u fazi napada!

Samo pet minuta čvršće defanzive bilo je dovoljno timu trenera Sferopulosa da smanji prednost Barse na četiri poena, ali su „mismeč“ situacije bile previše brojne. Nejpir je postao stalna meta protivničkih bekova, koji ga lako probijaju i potom imaju sijaset rešenja na raspolaganju. Evidentan je hendikep usled odsustva povređenih Lazića i Hange, spoljnih igrača koji svakako ne bi čekali poslednji minut četvrtine za prvi timski faul.

Isti film odgledali smo u trećoj četvrtini. Parker i Ernangomez su bez smetnji vratili Barsu dvocifrenu prednost, koja se za tili čas istopila čim je Zvezdinom odbranom prostrujalo malo adrenalina. Mini-serija Gedraitisa, koji je kod Sferopulosa izgubio status kakav je imao kod Ivanovića, primakla je srpski tim na samo poen minusa.

Nervoza se uvukla u grudi Barselone, nudili su prilike na poslužavniku, ali se njima u poslednjoj četvrtini služio uglavnom samo fenomenalni Mitrović. Nejpir je i dalje u zoni sumraka, Nedović je utisak pokvario izgubljenom loptom u kritičnim momentima, takođe i Teodosić kada se podigao na šut i početnički spustio na parket bez ispaljenog šuta. Porazu su kumovale i dve tehničke greške, jedna suđena Sferopulosu zbog protesta i druga Mitroviću kada je nagazio liniju braneći izvođenje auta. Kaznu je izvršio sjajni Parker pogotkom iz teške situacije, ali ipak se radi o drugom piku na NBA draftu 2014.

Sa ukusom gorčine zbog prohujale šanse i skorom 2-5, Zvezda čeka sedmicu sa duplim programom u kojoj u utorak igra sa Fenerbahčeom u „Areni“, potom u četvrtak sa Olimpijakosom u Atini.

BARSELONA 86

C. ZVEZDA 81

DVORANA „Blaugrana“. Gledalaca: 5.000. Sudije: Javor, Paterniko, Viklicki.

BARSELONA: Da Silva 4, Veseli 14, Brizuela, Kalinić 7 (5 sk, 3 as), Satoranski 10 (6 as, 5 sk), Ernangomez 18, Laprovitola 4, Abrines 1, Parker 20 (5 sk), Nađi, Jokubaitis 8, Para.

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 13 (1/2 za dva, 3/10 za tri, 9 as), Davidovac 12, Mitrović 22 (8/15 za dva, 6 sk), Nejpir 2 (1/4 za dva, 0/4 za tri, 7 as), Tobi 6, Bolomboj 4 (9 sk), Ilić 2, Nedović 11 (3 as), Gedraitis 9 (6 sk), Kuzmić, Dos Santos.

21:18, 26:25, 18:19, 21:19

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?