AMERI, ZAR STE ZABORAVILI!? Nikola Jokić na monstruozan način otvorio novu sezonu i razbio Lejkerse

Novosti online

25. 10. 2023. u 06:21

Košarkaši Denver nagetsa pobedili su Los Anđeles lejkerse 119:107 na otvaranju 78. sezone NBA lige.

АМЕРИ, ЗАР СТЕ ЗАБОРАВИЛИ!? Никола Јокић на монструозан начин отворио нову сезону и разбио Лејкерсе

Foto AP

Nagetsi predvođeni najboljim košarkašem današnjice Nikolom Jokićem, još jednom nisu imali milosti za jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva svih vremena.

Gledajući prošlu sezonu, ovo je šesti vezani trijumf Nagetsa protiv Lejkersa! Dobio je Denver 4:0 u finalnoj seriji Zapada, pre toga njihov poslednji meč u ligaškom delu sezone, u januaru, i evo noćas.

Jokić je odigrao u skladu sa statusom dvostrukog najkorisnijeg igrača NBA i poslednjeg finala. Srbin je upisao novi tripl-dabl! Odmah na startu! Momak iz Sombora završio je meč kao najefikasniji akter sa 29 poena, čemu je dodao 13 skokova i 11 asistencija. Iz igre je šutirao 12/22, za tri poena 3/5. Tu su i po jedna blokada, ukradena lopta, odnosno dve izgubljene.

Nikoli Jokiću ovo je bio 106. put da je dvocifrenim brojkama popunio tri najvažnije statističke kolone, čime je prišao Lebronu Džejmsu na samo jedan tripl-dabl zaostatka. Treba li da navodimo da je Džejms 11 godina stariji od momka iz Sombora, te da je započeo 21. sezonu u najjačoj ligi sveta, naspram Nikolinih osam do sada?!

Ispred Jokića i dalje je Džejson Kid (takođe 107 tripl-dablova) - verujemo još samo koju nedelju - a verujemo da će tokom iduće godine 'pasti' i Medžik Džonson (138). Onda će u ovom segmentu iznad gorostasnog Srbina ostati samo Oskar Robertson (181) i Rasel Vestbruk (198).

Odličan je bio i Džamal Marej sa 21 poenom i šest asistencija, odnosno Koldvel-Poup sa 20, Eron Gordon je ubacio 15, a Porter je imao 12 poena i 12 skokova.

U poraženom timu istakao se Lebron Džejms 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, dok Entoni Dejvis nije postigao poen u drugom poluvremenu, nakon što je u prvom ubacio 17 poena i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Denver je odlično otvorio utakmicu, Jokić je bio agresivan od starta, napadao je Dejvisa u svakom posedu i sa lakoćom je poentirao. Srpski košarkaš postigao je deset poena za devet minuta, uz to je imao i pet skokova i dve asistencije, te je na pravi način započeo novu takmičarsku godinu.

Nagetsi su u prvoj deonici igrali sjajnu odbranu, sveli su Lejkerse na samo dvadeset poena i posle dvanaest minuta igre rezultat je bio 34:20. Gosti iz Los Anđelesa trgli su se u drugoj četvrtini, razigrao se Dejvis, dobar je bio i Lebron i nisu dopustili aktuelnim šampionima da odu na +20 ili sličnu razliku.

Jokić je bio odličan i u drugoj deonici, na kraju ovog kvartala promašio je nekoliko šuteva u reketu i malo pokvario procenat, ali i pored toga je bio sjajan, 19 poena, devet skokova, dve asistencije i blokada.

Denver je na pauzu otišao sa +9, 63:54.

Treća četvrtina bila je teška za gledanje, bilo je dosta promašaja, loših napada i Lejkersi su to iskoristili da priđu na jednocifren zaostatak. Iako je Denver u jednom trenutku imao +16 (87:71), gosti su serijom 9:0 došli na -7 pred poslednju deonicu, 87:80.

U tim trenucima na parketu nije bilo Jokića, baš kao ni na startu četvrtog kvartala, što su Džejms i saigrači iskoristili da dođu na jedan posed zaostatka, 92:89.

Meloun je morao da reaguje, ubrzo je vratio srpskog košarkaša u igru i prilikom prvog dodira sa loptom postigao je trojku za +7, 97:90. U tom trenutku krenula je nova serija domaćina i do kraja utakmice rutinski su održali prednost.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)