VELIKO POJAČANJE POD KOŠEM: Centar treći put u karijeri došao u Megu

Tanjug

14. 10. 2023. u 21:10

SRPSKI košarkaš Nikola Janković vratio se u Megu i treći put u karijeri će igrati za beogradski klub.

ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ ПОД КОШЕМ: Центар трећи пут у каријери дошао у Мегу

FOTO: KK FMP/Ivica Veselinov/ABA liga

Centar visok 206 centimetara se vratio u redove tima sa kojim je u sezoni 2015/16 osvojio Kup Radivoja Koraća i igrao finale plej-ofa ABA Lige, a potom ponovo nastupao i u sezoni 2021/22.

Rođeni Vranjananac je profesionalnu karijeru započeo 2012. godine u Belgiji gde je nastupao za Šarloa i Pepinster. Već pomenute 2015. godine se vraća u Srbiju gde je bio jedan od nazaslužnijih sjajne rezultate Mege u toj sezoni kad je osvojen Kup Radivoja Koraća i ostvaren plasman u finale plej-ofa ABA lige, da bi potom u Superligi pobedom u seriji za treće mesto protiv FMP-a obezbeđen plasman u ABA ligu i u narednoj sezoni.

U klubu se zadržao godinu dana, potom odlazi u Olimpiju gde je sjajnim igrama zaradio priznanje MVP-a ligaškog dela sezone ABA lige. Potom 2017. odlazi u tursku Sakariju, a potom i u španski Estudijantes, odakle prelazi u beogradski Partizan gde je proveo dve i po sezone. Posle toga je nastupao kratko za KK Podgorica, da bi se u Megu vratio tokom sezone 2021/22 koju je završio u španskoj ekipi Rio Breogan, da bi potom prošle sezone nastupao za FMP za koji je za 15.6 minuta u proseku beležio 7.2 poena i 3.2 skoka.

Janković je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio ukupno četiri medalje, po dva srebra i dve bronze.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije