PARTIZAN SILOVITO KRENUO U ODBRANU TRONA: Crno-beli započeli ABA ligu velikom lekcijom

Novosti online

02. 10. 2023. u 20:45

KOŠARKAŠI Partizana ubedljivo su pobedili Mornar sa 110:78 (34:21, 25:20, 22:20, 29:14), te su tako na sjajan način započeli odbranu titule u ABA ligi.

ПАРТИЗАН СИЛОВИТО КРЕНУО У ОДБРАНУ ТРОНА: Црно-бели започели АБА лигу великом лекцијом

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su opravdali ulogu favorita na startu regionalnog takmičenja i sada ih čeka prvi meč u Evroligi, gostovanje Makabiju u Tel Avivu (četvrtak, 20:05).

Trener domaćeg tima Željko Obradović odlučio je da za ovaj meč van tima ostane Zek Ledej, dok je Kevin Panter prvi put na teren kročio tek na početku drugog poluvremena. On je uzeo samo tri šuta iz igre, uz još dva slobodna bacanja. To mu je bilo dovoljno da postigne šest poena, a na parketu je proveo svega 12 i po minuta.

Partizan je sjajno počeo utakmicu posebno napadački. Posle 10 minuta Beograđani su imali prednost od 13 razlike - 34:21. Ipak, Mornar je uspeo da se trgne sredinom drugog kvartala, pa je prišao na 40:35, ali onda je fanstastično zakucao Tristan Vukčević i to kao da je ponovo "parnom valjku" dalo krila, te je na odmor otišao sa velikih +18 - 59:41.

Drugo poluvreme bilo je puko odrađivanje posla za aktuelnog šampiona ABA lige. Ekipa iz Humske je dodatno uvećača veliku prednost, koja je u jednom trenutku otišla na maksmilanih +35 - 104:69 i tako na odličan način otvorila novu sezonu.

Ono što može da raduje navijače Partizana je odličan šut za tri poena već u prvoj utakmici - 13/23 (56,5%).

Crno-bele je do pobede predvodio Danilo Anđušić koji je postigao 23 poena i bio je bez promašaja van linije 6,75 (5/5). Njega je pratio Tristan Vukčević sa 13 poena. Kod Barana se najviše istakao Aleks Gavrilović sa 17 poena, dok je Marko Kovačević brojao do 15.

Partizan u narednom kolu regionalnog takmičenja gostuje Krki, a Mornar dočekuje podgoričku Budućnost.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije