SJAJAN MEČ U ŽELEZNIKU: Krka se pobedom protiv FMP-a vratila u ABA ligu

Novosti online

02. 10. 2023. u 19:42

KOŠARKAŠI FMP-a i Krke odigrali su odličan meč u 1. kolo ABA lige koji je rešen tek nakon produžetka. Na kraju se radovala ekipa iz Slovenije koja je pobedila u Železniku sa 97:99 (18:27, 26:26, 24:21, 15:9, 14:16).

СЈАЈАН МЕЧ У ЖЕЛЕЗНИКУ: Крка се победом против ФМП-а вратила у АБА лигу

FOTO: FMP/Ivica Veselinov/ABA liga

Izabranici Gašpera Okorna su odlično otvorili meč, brzo su stigli do dvocifrene prednosti - 9:22. Ipak, kako je meč odmicao tako su "panteri" igrali sve bolje, ali su na odmor otišli sa minusom od devet razlike - 44:53.

FMP je mnogo bolje izgledao u drugom poluvremenu i malo po malo je topio prednost Krke. Domaćin je prvi put na utakmici do vođstva došao u 35. minutu kada je trojku pogodio iskusni Bojan Subotić.

Do kraja je bilo veoma neizvesno, a pošto meč nije rešen posle 40 minuta morao je da se igra produžetak. Na kraju je gost bio koncentrisaniji i uspeo je da dođe do prvog trijumfa u novoj sezoni po povratku u ABA ligu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Jurij Macura sa 23 poena, pratio ga je Jan Špan sa 18. Na drugoj strani najbolji je bio Igo Beson sa 23, dok je Nejt Votson dodao 19.

Krka u narednoj utakmici dočekuje Partizan, dok FMP ide u Zagreb na noge Ciboni.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja