ŠPANIJA HOĆE DA BUDE DOMAĆIN: "Furija" želi da organizuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Novosti online

29. 09. 2023. u 19:43

ŠPANIJA je podbacila na Mundobasketu na kome je branila trofej. Zbog toga će "furija" težim putem pokušati da se domogne Olimpijskih igara koje se 2024. godine održavaju u Parizu.

ШПАНИЈА ХОЋЕ ДА БУДЕ ДОМАЋИН: Фурија жели да организује квалификациони турнир за Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

Čelnici košarkaškog saveza ove zemlje saopštili su FIBA da žele da u Valensiji organizuju kvalifikacioni turnir za odlazak na najveću sportsku smotru.

FIBA će u novembru saopštiti ko će sve biti domaćin tih turnira. Na svakom od njih će učestvovati po šest selekcija, od kojih će samo po pobednik overiti kartu za Olimpijske igre.

Kvalifikacioni turniri će biti održani od 2. do 7. juna 2024. godine, dok Olimpijske igra traju od 26. jula do 11. avgusta.

Podsetimo, plasman u Pariz kada je reč o košraci do sada su obezbedili Srbija, SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan, Japan, Nemačka i domaćin Francuska.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)