"OVO JE NAPREDAK U MOJOJ KARIJERI" Kako je Ponitka napustio šestostrukog prvaka Evrope i izabrao Partizan

Novosti online

09. 08. 2023. u 15:05

Poljski košarkaš Mateuš Ponitka izjavio je da prelazak iz Panatinaikosa u Partizan vidi kao napredak u svojoj karijeri, prenosi Basketnjuz.

ОВО ЈЕ НАПРЕДАК У МОЈОЈ КАРИЈЕРИ Како је Понитка напустио шестоструког првака Европе и изабрао Партизан

FOTO: EPA

Poljak je početkom jula sa "crno-belima" potpisao ugovor do leta 2025. godine.

- Pre svega, da se podsetimo da je transfer u Panatinaikos došao posle Evrobasketa prošle godine. Uostalom, trebalo je da odem u Italiju, a ne da igram u Evroligi. Mislim da je Evrobasket, koji je za mene bio uspešan, imao veliki uticaj na predstojeću sezonu - istakao je Ponitka.

Dodaje da prelazak u Partizan vidi kao napredak u karijeri.

- Imao sam sada dobre ponude od dobrih timova, ne samo od Partizana. Panatinaikos je bio jedan od najgorih timova u Evroligi, njihovi igrači nisu potpisali ugovore sa jakim klubovima na leto, a ja jesam. Ja to tretiram kao sportsku promociju. Na utakmici protiv Srbije razgovarao sam sa Aleksom Avramovićem, koji igra za Partizan. U hotelu sam se sastao sa pomoćnikom Bogdanom Karaičićem. Došao je i trener Željko Obradović, seli smo i razgovarali - zaključio je Ponitka.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)