SRBIJA GAZI REDOM: "Orlići" nastavili da nižu pobede, pao Izrael za polufinale Evropskog prvenstva

Novosti online

27. 07. 2023. u 22:17

JUNIORSKA košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama na "U18" Evropskom prvenstvu koje se održava u Nišu. "Orlići" su u četvrtfinalu savladali Izrael sa 65:83 (15:20, 14:23, 19:15, 17:25) i tako došli u priliku da bore za medalju.

СРБИЈА ГАЗИ РЕДОМ: Орлићи наставили да нижу победе, пао Израел за полуфинале Европског првенства

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranici Nenada Stefanovića su tako upisali i peti trijumf na ovom takmičenju i svaki je ostvaren sa dvocifrenom prednošću.

Srbija je od starta nametnula žestok ritam na oba kraja parketa i brzo je stigla do dvocifrene prednosti - 8:18. Nije Izrael imao odgovor na igru naše selekcije, pa je na odmoru razlika iznosila +14 - 29:43.

Ipak, trgao se rival koliko-toliko u trećem kvartalu. Uspeo je da spusti razliku na minus sedam - 46:53, ali to je bilo najviše što su prišli.

FOTO: FIBA.Basketball

"Orlići" su u četvrtoj četvrtini dodatno uvećali prednost i nisu dozolili protvniku da može i da pomosli da napravi preokret i čudo u "Čairu". To je Srbiji omogućilo da se plasira među četiri najbolje reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Bogoljub Marković koji je zabeležio dabl-dabl od 18 poena i 10 skokova, pratio ga je Pavle Mišić sa 14. Na drugoj strani najbolji je bio Doron Šahar koji je broja do 20, dok je Alon Mihaeli stao na 10.

Naša selekcija će u polufinalu igrati protiv Nemačke koja je pobedila Grčku (78:70). Taj meč na programu je u subotu od 20.30.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović stigao na okupljanje reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!