VOĆNJAK MI JE RAZOREN: Uništeni zasadi košarkaškog reprezentativca Aleksandra Rašića

D.B.M.

26. 07. 2023. u 12:10

OLUJA koja je pre nekoliko dana pogodila Šid i okolinu potpuno je uništila voćnjake nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Aleksandra Rašića. Šteta se nezvanično procenjuje na oko 700.000 evra!

ВОЋЊАК МИ ЈЕ РАЗОРЕН: Уништени засади кошаркашког репрезентативца Александра Рашића

FOTO: Sportske igra mladih

- Velika katastrofa je zadesila ne samo mene, već i ostale poljoprivrednike u ovom kraju - kaže Rašić za "Novosti". - Najviše smo stradali mi, voćari. Dogodilo se ono što ni u najgorim slutnjama nismo mogli da zamislimo. Meni je ta razorna oluja razorila sve, napravila je totalnu štetu. Grane su polomljene, stabla oborena, a plodovi potpuno uništeni. Naš višegodišnji trud uništen je u trenu.

Pre nekoliko godina, po završetku uspešne karijere, Rašić je odlučio da svoj entuzijazam i energiju usmeri ka poljoprivredi. Marljivo se posvetio uzgajanju voća.

- Kada sam počeo da se bavim poljoprivredom, bio sam svestan da taj posao nosi i izazove i rizike, ali ovakav udarac nisam mogao da predvidim. Nažalost, nisam jedini koji je pretrpeo ogromnu štetu. Baš smo u teškoj situaciji. Počeo sam da ulažem u poljoprivredu, sa bratom od strica, pre pet godina i baš kad sam očekivao da ću da počnem da ubiram plodove rada, desila se oluja. Moj plan čime ću se baviti posle sportske karijere je pao u vodu, odnela ga je ova oluja - s gorčinom govori Rašić.

Štetu procenjuje na 700.000 evra

U šidskom kraju je proglašena vanredna situacija. Rašić, kao i njegove komšije, nada se pomoći.

- Svi smo zatečeni - kaže bivši košarkaš FMP-a, Partizana i Mege, kao i velikog broja evropskih klubova. - U životu sam se suočio sa različitim teškoćama, ali ovako nešto doživeo nisam. Ne znam u kakvom je stanju šest hektara pod zasadom. Pre samo dva meseca sam stavio protivgradnu zaštitu, to je normalan korak ka obezbeđenju ploda, ali nije pomoglo. Oluja je bila toliko snažna, mreže su popucale i napravile totalnu štetu. Voćarstvo je specifično. To su specifični zasadi koji treba da rađaju 30 godina. Osiguranje, nažalost, ne postoji u ovakvim slučajevima. Ima i onih koji su prošli gore od mene. Ljudi rade na tome da nam pomognu što više mogu. Formiran je štab, proglašeno je vanredno stanje. Prvo da se proceni šteta. Sigurno će biti neka pomoć države. Nama je, zapravo, jedini spas ako država odluči da nam pomogne.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!