VELIKA BURA NA JADRANU: Crvena zveda pred izbacivanjem iz ABA lige?

Novosti online

17. 07. 2023. u 19:11

Gotovo ni jedna Skupštine ABA lige ne može da prođe bez tenzija. Tako je bilo i ovoga puta. Naime, na društvenim mrežama je objavljeno da ABA preti izbacivanjem Zvezde iz takmičenja, ali ova vest nije u potpunosti tačna - tvrdi "Sport klub".

ВЕЛИКА БУРА НА ЈАДРАНУ: Црвена зведа пред избацивањем из АБА лиге?

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Naime, kako pomenuti medi nezvanično saznaje, Zvezda nije imala predstavnika na sastanku Skupštine, a ostali članovi su insistirali na tome da društveni ugovor mora da bude ispoštovan.

Šta to znači i gde je problem?

U skladu sa spomenutim društvenim ugovorom, SC Derbi treba da postane jedan od suvlasnika lige, baš kao što su i ostali akteri ABA nadmetanja.

Klubovima je ostavljen period od sedam dana da se izjasne po ovom pitanju, a eventualno nepoštovanje društvenog ugovora će značiti pokretanje postupka za izbacivanje iz ABA lige.

I, tu u priču ulazi aktuelni vicešampion regionalnog nadmetanja.

"S obzirom na to da je Zvezda na prethodnoj Skupštini u Baru bila protiv predloga da SC Derbi postane suvlasnik, već sada se spekuliše da će protiv Zvezde biti pokrenut postupak zbog nepoštovanja društvenog ugovora. Ali, kako bi izbegli spekulacije, najbolje je da sačekamo stav svih klubova", ističe "Sport klub".


Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)