"GLEDAMO U NAŠE DVORIŠTE!" Anđušić pred finale ABA lige: Zvezda ima sjajnu bekovsku liniju (FOTO)

Novosti online

06. 06. 2023. u 22:06

DOMOGAO se Partizan finala ABA lige posle pobede nad Cedevita Olimpijom u majstorici polufinala (90:71), a odličnu partiju za crno-bele pružio je Danilo Anđušić.

ГЛЕДАМО У НАШЕ ДВОРИШТЕ! Анђушић пред финале АБА лиге: Звезда има сјајну бековску линију (ФОТО)

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Obajsnio je bek "parnog valjka" šta je bio razlog za ubedljiv trijumf protiv tima iz Ljubljane.

- Dobro je sad kad smo se plasirali u finale. Oni su nam veoma neugodan protivnik i uvek smo imali teške utakmice sa njima. Znali smo da od prvog minuta moramo da izađemo fokusirano i spremni, s pravom energijom. To smo i uradili i to je bio ključ pobede. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, posebno za naše samopouzdanje i očekujem da spremni dočekamo finalnu seriju - rekao je Anđušić, a preneo "Mocartsport".

Potom se osvrnuo na drugu utakmicu u seriji koju Partizan nije odigrao dobro.

- Igrali smo dosta sporije, nismo kontrolisali njihovu igru, Jogi Ferel je odigrao sjajan meč, a znamo da je on motor njihove ekipe. Alen Omić je takođe igrao veoma dobro. Otvorili smo im neke lake situacije iz kojih kada osete samopouzdanje mogu da dobiju bilo koga. Nismo ni pogodili neke otvorene šuteve i to nas je koštalo pobede tamo. To je iza nas, sada se spremamo za dugo očekivano finale.

Anđušić je odigrao meč u kome nije imao promašaja iz igre - 3/3 za dva i 1/1 za tri.

- Bitno je za samopouzdanje. Znam šta mogu da uradim, za šta sam sposoban, kakav sam igrač i u svakom trenutku se trudim da uvek ostanem spreman i kada dobijem priliku uradim ono što je potrebno da ekipa dobije i da igram svoju igru. Večeras se dogodilo da nije bilo promašaja, naravno da mi je drago zbog toga, ali nije to ništa novo.

Pohvalio je Crvenu zvezdu, rivala u finalu, a otkrio je i sa kim bi voleo da ima duele na tom susretu.

- Volim da se čuvam sa Nedom (Nemanja Nedović), dobri smo drugari, a kada dođe utakmica volimo da se takmičimo. Oni su sjajna ekipa, očekuje nas težak posao, imaju sjajnu bekovsku liniju, koga god da čuvaš, neće biti lako. On, Vildoza, Kampaco... Moraćemo da budemo maksimalno foksurani i spremni za te mečeve, ukoliko želimo da dođemo do titule.

Ipak, crveno-beli su najavili da neće igrati ABA ligu dok se ne okonča KLS, a termini ta dva takmičenja se preklapaju.

- Spremamo se za ta utakmicu i to je najvažnije. Gledamo u naše dvorište i ono što mi možemo da uradimo i što ćemo uraditi i to je najvažnije.

Potom se zahvalio i navijačima kojih je ovog utorka u "Areni" bilo 14.877.

- Zahvalio bih se ljudima koji stalno dolaze u ovolikom broju na naše utakmice. Ovo je neverovatno. Ponovili smo to milion puta, ali zaista im hvala za ovakvu podršku. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati na kraju, a verujem i uživati u finalnim utakmicama - zaključio je Anđušić.

Podsetimo, finale ABA lige zakazano je za 12. jun, a prednost domaćeg terena ima Partizan pošto je bio prvi na kraju ligaškog dela.

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista