"NIKOGA NEĆE BITI BRIGA...": Nekadašnja NBA zvezda žestoko uvredila Jokića

Novosti online

25. 05. 2023. u 08:56

Američka košarkaška NBA liga je već godinama liga u kojoj dominiraju zvezde, marketinški zanimljivi likovi i praktično medijske ličnosti, ali – na ivici da stane tome na put nalazi se Nikola Jokić.

НИКОГА НЕЋЕ БИТИ БРИГА...: Некадашња НБА звезда жестоко увредила Јокића

FOTO: Tanjug/AP

Kao da dve uzastopne MVP titule nisu bile dovoljne, američka javnost stalno sumnja i nalazi mane Jokiću, ali ih on razuverava iz godine u godinu. I gasi njihove zvezde.

Tokom plej-of nastupa Jokić je uspeo da rastuži najmanje 13 velikih zvezda američke košarke i čak postoji i ceo spisak.

U dva navrata je njegova žrtva bio Rudi Gober, kao igrač Jute i Minesote, potom slede Entoni Edvards, Karl-Entoni Tauns, Donovan Mičel, Lamarkus Oldridž, Demar Derouzan, Demijan Lilard, Pol Džordž, Devin Buker, Kavaj Lenard, Kevin Durent, a poslednji u nizu je tandem Lejkersa – Entoni Dejvis i Lebron Džejms.

I Jokić ne namerava da stane na tom putu, bez obzira na to ko se tu nalazi, još nema rivala u finalu NBA lige, ali ko god se tu nađe neće biti miran, da li to bio Boston sa Džejlenom Braunom i Džejsonom Tejtumom ili Majami sa Džimijem Batlerom.

Tanjug/AP

 

Međutim, sve to nije dovoljno da Srbin bude voljen u Americi. Nekadašnji NBA košarkaš Gilbert Arenas uputio je uvredljive komentare na račun Nikole Jokića i Denver nagetsa, odnosno njihovog puta ka najboljoj ekipi u pomenutom takmičenju!

Arenas, koji je svojevremeno igrao za Golden Stejt, Vašington, Orlando i Memfis, gostovao je u podkastu Džej Džej Redika i tom prilikom je rekao da ne vidi da se Jokić pretvara u megazvezdu koju bi svi želeli da gledaju čak i ukoliko osvoji prsten.

Arenas je otišao toliko daleko da je Jokića i Nagetse uporedio sa Timom Dankanom i San Antoniom, uz napomenu da je ljudima bilo dosadno da gledaju kako Sparsi osvajaju titule.

- Znate da Jokić može da osvoji ovo prvenstvo. Ali nikoga neće biti briga. Budimo iskreni. Žao mi je. Neće otići sa mesta gde je trenutno, odnosno do superzvezde. Ne radi ništa što deca žele da vide. To su igrači, gleda se njihova ličnost. Znate da je Jokić sjajan, ali on nema to (nije atraktivan) - poručio je Arenas.

Bivši NBA as očigledno pokušava da kaže da Jokić nije toliko zanimljiv tržištu, jer se njegov stil igre ne uklapa u eru društvenih medija koji brinu samo o najzanimljivijim detaljima. A nije ni Amerikanac, što još više boli ove preko okeana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)