ŠOK U DENVERU! Oglasio se Nikola Jokić, preti mu suspenzija (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2023. u 07:51

Nikola Jokić je pored rekordna 53 poena u porazu Denvera od Finiksa pažnju na sebe privukao i odgurivanjem vlasnika Finiks sansa posle kog mu sada preti suspenzija.

ШОК У ДЕНВЕРУ! Огласио се Никола Јокић, прети му суспензија (ВИДЕО)

Foto AP

Jokić je na dva i po minuta do poluvremena ušao u sukob sa vlasnikom Finiks sansa Metom Išbijom koji je sedeo u prvom redu i nije hteo da mu da loptu.

Centar Srbije je pokušao da uzme loptu i nastavi igru, ali je vlasnik franšize iz Arizone prvo držao loptu, a potom je i bacio, ovo je isprovociralo Nikolu da laktom odgurne Išbiju koji je to iskoristio da dramatično padne na stolicu.

- Navijač je prvi stavio ruku na mene. Mislio sam da liga treba da nas zaštiti u tom slučaju, ali možda grešim. Videćemo - rekao je Jokić.

Na pitanje da li je znao ko je on, Jokić je rekao da jeste.

- Ali on je navijač, zar ne? Sedi na terenu, znači da je navijač. Ne može da utiče na igru, trebalo bi da bude izbačen ukoliko utiče na igru.

Kada su ga novinari pitali o kazni Srbin je poludeo.

- Zašto? Aha. Njegove ruke na meni. Ako neće da zaštite mene, nego navijača? Mogu da urade šta hoće, ali mislim da bi trebalo da zaštite igrača. Nije mi dao loptu, uticao je na igru. Mislim da bi on trebalo da izađe ako je uticao na igru - rekao je Jokić.

U pravilima lige jasno stoji da će svaki ulazak košarkaša u tribine izuzev radi aktivnog nastavka igre biti kažnjen isključenjem sa utakmice.

Centar reprezentacije Srbije na meču je prošao samo sa tehničkom, ali NBA liga ima pravo da Jokića suspenduje za narednu utakmicu, ono što Jokiću ne ide na ruku je to što je odgurnuo vlasnika kluba.

Potencijalna suspenzija bi bila veliki peh za Denver koji pod tim okolnostima ne bi imao nikakve šanse u meču pet koji igra na domaćem parketu.

Šta kaže gazda Finiksa?

Išbija je na poluvremenu rekao da ga više brine utakmica nego to što se desilo, i bio je na svom mestu u drugom poluvremenu.

Na Jokićevu stranu stao je i njegov trener Majk Maloun.

- Mislim da je ludo to što je Nikola dobio tehničku grešku. Ide po loptu i neki navijač je zadržava kao da želi da bude deo utakmice.

Na konstataciju novinara da je taj navijač bio vlasnika Sansa, Maloun je rekao:

- Boli me dupe.

Podsećanja radi, Sansi su slavili sa 129:124 i izjednačili su na 2-2 u seriji.

Peta utakmica igra se u utorak na sredu od 4.00 po srednjoevropskom vremenu, u Denveru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)