DA LI ATAMAN MRZI SRBE? Bivši reprezentativac Srbije otkrio istinu o treneru Efesa

Novosti online

17. 04. 2023. u 10:20

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Vladimir Micov, prisetio se utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde pred koju je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

ДА ЛИ АТАМАН МРЗИ СРБЕ? Бивши репрезентативац Србије открио истину о тренеру Ефеса

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Naime, tadašnji trener ekipe iz Istanbula, Ergin Ataman, nakon meča je dao izjavu koju mu pristalice crveno-belih nisu zaboravile.

- Bilo je užasavajuće gledati sve ono što sam video ispred hale pre početka utakmice. Oko 300 pristalica Crvene zvezde napravilo je haos, a niko nije reagovao na vreme. Oni su napali naš narod, navijače, policiju. Bacali su kamenice i baklje po nedužnim sugrađanima. To nisu navijači, to su teroristi - rekao je tada Ataman

Micov, koji je te 2014. godine, kada je utakmica odigrana, bio član Galatasaraja, objasnio je da Ataman nije znao vest o ubistvu Ivkovića u trenutku kada je navijač Zvezde nazvao teroristima.

Od tog trenutka, "Delije" ne propuštaju utakmicu u kojoj Ataman vodi tim protiv njihovog tima, da pokažu svoje mišljenje o treneru.

- Ja tu utakmicu nisam odigrao jer sam imao pre toga malu operaciju, ali svi smo živeli blizu i uvek dođemo ranije. Ja sam došao sat vremena ranije kao i Ataman. Bilo je dosta navijača, bilo je raznih informacija u medijima, pa sam video da je došlo baš mnogo naših navijača u Istanbul autobusom. Slikali su se po gradu, bili pod dejstvom alkohola, što je naravno normalno. Rekao mi je generalni menadžer Galatasaraja da navijači nisu imali karte i tražili su ih, klub je rekao da ne mogu sada da im garantuju bezbednost, da mora da se obezbedi sve, da postoji procedura i tako dalje... Oni su došli ispred hale i tu je krenula frka. Ataman dolazi pred utakmicu i video je tu gužvu i nažalost to rekao... Daleko da branim čoveka, ali on nema ništa protiv Srba", rekao je Micov u podkastu "Alesto" i nastavio:

Foto: N.Paraušić

 

- I sad ima Vasu Micića, imao je Mačvana, Ercega, mene... Pa ljude sa Balkana i zaista nema ništa protiv nas. I još mu je Miško menadžer. Nije da mrzi Srbe. Jednostavno, jezik mu je bio brži od pameti i nije video šta se desilo, video je samo frku. Desi se tuča, ali ubistvo ne. I to je izgovorio što je izgovorio i od tada su ga uzeli na zub... Mene i Ercega su pitali da se potom slikamo sa zastavama Srbije i Turske, uradili smo to jer znam njegovo mišljenje o našem narodu, ali to što je izgovorio nije primereno. Ipak, nije video to što se desilo", rekao je nekadašnji reprezentativac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu