PARTIZAN NA AUTOPUTU, ZVEZDA ČEKA UKLJUČENJE: Šta čeka "večite" u trci za top 8 Evrolige?

V. Preradović

11. 02. 2023. u 09:00

U EVROLIGAŠKI akcioni plej-of triler i dalje su aktivno uključena oba srpska predstavnika. Partizan je trijumfom nad minhenskim Bajernom (82:71) učvrstio svoju poziciju unutar gusto zbijene top 8 zone, Crvena zvezda je petom uzastopnom pobedom protiv Makabija (89:86) ponovo u krugu kandidata za mesto u privilegovanoj osmorki.

ПАРТИЗАН НА АУТОПУТУ, ЗВЕЗДА ЧЕКА УКЉУЧЕЊЕ: Шта чека вечите у трци за топ 8 Евролиге?

Evroliga

Preostalo je deset kola u regularnom delu i moto takmičenja "svaka utakmica je važna" sada ima pun smisao, naročito u sezoni jedinstvenoj po takmičarskoj dramatici i marginama unutar kojih se kreće razlika među timovima. Tri vezane pobede, ili tri vezana poraza, mogu da vas katapultiraju naviše ili naniže.

Partizan je sebe lansirao u plej-of orbitu drugom najdužom aktivnom trijumfalnom serijom u Evroligi. U Bavarskoj je ostvario četvrtu pobedu zaredom (Bajern, Žalgiris, Asvel, C. zvezda), samo Olimpijakos ima duži niz sa šest mečeva bez poraza. Računajući poslednjih deset utakmica, stao je uz rame pirejskom timu sa učinkom 8-2.

- Igrali smo protiv tima koji je u najboljoj formi u čitavoj Evroligi, ima ogromnu šansu da bude među osam najboljih. Sve zavisi od rasporeda - rekao je trener Bajerna Andrea Trinkijeri nakon sudara sa supersoničnim "parnim valjkom".

Navijači beogradskih večitih rivala studiozno proučavaju sa kim se susreću do kraja ligaškog dela i izvode računicu za plasman u plej-of. Crno-bela je nešto jednostavnija zbog dve pobede više, ali bi nešto teži raspored mogao da je zakomplikuje.

Nakon pauze za nacionalne kupove, ekipu Željka Obradovića očekuju dve utakmice u "Areni", sa Fenerbahčeom i Albom. Većina simpatizera opijenih pobedničkom serijom verovatno je već štiklirala pobede u tim mečevima pred najmanje 18.000 istinskih vernika. Potom slede tri uzastopna gostovanja, možda i ključna za plej-of ambicije Partizana u njegovoj povratničkoj evroligaškoj sezoni. Dueli na terenima Virtusa, Milana i Efesa prethode dvobojima na domaćem parketu sa vodećim evroligaškim triom - Olimpijakosom, Barselonom i Realom. U poslednja dva kola gostuje Monaku i dočekuje Panatinaikos kojem će, najverovatnije, u tom trenutku plasman u top 8 biti misaona imenica.

Evroliga

Ognjen Dobrić

Na putu ka plej-ofu Zvezda mora da zaobiđe pet timova. Zvuči zahtevnije nego što jeste, jer se radi o zaostatku izraženom dvema pobedama.

- Veoma važna pobeda protiv Makabija, kojom smo uskočili u poslednji voz za top 8 - precizno je Nemanja Nedović kategorisao značaj utakmice u Tel Avivu.

Da su izgoreli u žutom paklu "Menora Mivtačim arene", crveno-beli bi praktično mogli već sada da se u potpunosti posvete bitkama na nekim drugim frontovima. Ta pobeda stigla je u sekund do 12, posle gubitničke serije s posledicom dramatičnog pada samopouzdanja većine igrača. Sada je nanovo upaljena sveća koja osvetljava dugačko i mračno predvorje top 8 rezidencije.

Objektivno, imaju povoljniji raspored od crno-belih. Odigraće tri utakmice sa protivnicima iz donjeg doma evroligaškog društva (Bajern, Asvel, Panatinaikos), na noge im dolaze direktni konkurenti Baskonija i Valensija. Osim toga, navijači su pri kraju precrtavanja utakmica bez Fakunda Kampaca. Argentinski mađioničar neće biti dostupan samo još naredno kolo, i to protiv "feneraša" Albe u Beogradu. Sa njim u sastavu, borba za prvi proboj u plej-of u ligaškom formatu takmičenja dobija generala dokazanog u brojnim bitkama.

Iz trenutne perspektive, može se reći da je Partizan na autoputu koji vodi u top 8 fazu, dok Zvezda čeka uključenje.

REAL NE ODUSTAJE OD KAMPACA

ZVEZDA je dobila prvu rundu borbe sa Realom za Fakunda Kampaca, ali španska "Marka" najavljuje drugu predstojećeg leta. "Kraljevi" ne odustaju od argentinskog plejmejkera, čija sloboda na kraju ove sezone košta tričavih 50.000 evra. Glavna prepreka je Kampacov dug prema Realu nastao na osnovu izlazne NBA klauzule.

- Moj prioritet je bio dolazak u Real, pregovarali smo i nismo uspeli, ali to ne znači ništa - rekao je Kampaco izraelskim medijima u Tel Avivu.

CRVENA ZVEZDA

Crvena zvezda - Alba

Bajern - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Anadolu Efes

Panatinaikos - Crvena zvezda

Barselona - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Baskonija

Crvena zvezda - Valensija

Asvel - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Olimpijakos

Crvena zvezda - Fenerbahče

PARTIZAN

Partizan - Fenerbahče

Partizan - Alba

Virtus - Partizan

Milano - Partizan

Anadolu Efes - Partizan

Partizan - Olimpijakos

Partizan - Barselona

Partizan - Real Madrid

Monako - Partizan

Partizan - Panatinaikos

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave