ZVEZDA GAZI SVE REDOM! "Tango Argentino", monstruozni Petrušev, Nedović-šou: Monako doživeo katastrofu u Beogradu

Novosti online

12. 01. 2023. u 20:59

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su ekipu Monaka rezulatom 92:68 u 19. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ГАЗИ СВЕ РЕДОМ! Танго Аргентино, монструозни Петрушев, Недовић-шоу: Монако доживео катастрофу у Београду

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaška raspodija! Od dolaska Duška Ivanovića Zvezda je odigrala mnogo dobrih utakmica, narativ na malom Kalemegdanu se promenio u potpunosti, ali ovaj meč, ovo je bilo verovatno iz košarkaških snova iskusnog trenerskog "vuka".

FOTO: M. Vukadinović

Odbrana je funkcionisala besprekorno. Prva tri minuta bez primljenog koša, zaustavljen ceo napadački arsenal rivala, a samo je Majk Džejms uspevao da pronađe dno mrežice, pokazujući zašto je jedan od najboljih šutera koje Evropa trenutno ima. 

Punih 7 minuta Amerikac je bio jedini iz redova francuskog tima koji se upisao u listu strelaca i održavao rezultatski priključak.

A onda... Veliki povratak na evroligaške parkete Luke Vildoze. Argentinac je na parket kročio u finišu prve deonice ispraćen ovacijama domaće publike.

I baš od tog momenta, sve se promenilo, neka poptuno nova energija zavladala je kako tribinama hale Aleksandar Nikolić, tako i parketom.

Vildoza kruniše svoj povratak trojkom iz prvog dodira za erupciju oduševljenja. Odjednom se razbudio i Nemanja Nedović, koji započinje svoj šou.

FOTO: M. Vukadinović

Tri vezane trojke u kratkom vremenskom periodu. Odlične role Ognjena Dobrića i Luke Mitrovića koji je dominirao ispod obruča.

Branko Lazić je briljirao u svojoj rođendanskoj večeri u šuterskom segmentu, pored uvek neupitnog voljnog momenta, koji ni večeras nije izostao.

Petrušev je kupio ofanzivne skokove, pogađa i za tri i za dva. Pionir je nosio nadahnute momke sa Malog Kalemegdana koji su iz minuta u minut gradili sve veći kapital. Na kraju, na odmor Zvezda odlazi sa +18, nošena strastvenom podrškom "delija".

FOTO: M. Vukadinović

O tome kakva je ovo timska košarka bila, govori i podatak da je Zvezda na poluvremenu imala 16 asistencija, što je prosek evroligaških ekipa, ali kada se u obzir uzmu celi mečevi, a ne samo prve dve deonice. 

Nastavak je pokazao koliko je ovaj tim za kratko vreme sa Ivanovićem sazreo i koliko je samo mentalno jaka, gotovo bez i jednog pada u igri, maksimalo koncentirsano, niski stav, odbrana kao da je razlika pola koša u poslednjem napadu, a ne i konstantnih 20 +.

Vildoza je plesao, "Tango Argentino" ponovo u Beogradu, Petrušev je gospodario reketom na oba dela terena, demonstrirao svoj raskošan talenat, ali i nestvarne fizičke atribute.

FOTO: M. Vukadinović

Momak koji je bio na širem spisku reprezentacije je zakucvao, obezbeđivao eksra-posede, asistirao i uz pomoć saigrača gradio ogromnih 24 poena prednosti, sa kojim je Zvezda upisala veliku pobedu nad "kneževima" u Beogradu.

Nema igrača u redovima crveno-belih za koga se može reći da je imao lošu partiju, čak naprotiv, velika većina je bila jako raspoložena. Najučinkovitiji bio je Filip Petrušev koji je za 25 minuta provedenih na terenu postigao 21 poen, upisao deset asistencija i zabeležio šest skokova.

U redovima Monaka najefikasniji bio je Majk Džejms sa 26 poena šest skokova i dve asistencije. Jako dobro je igrao Džejms, ali je problem što su njegovi saigrači potpuno zakazali i nije imao pravu podršku.

Tim sa Malog Kalemegdana je uspeo da ubeleži desetu pobedu u Evroligi ove sezone, koliko imaju i Makabi i Žalgiris na sedmom i osmom mestu na tabeli, sa jednom odigranom utakmicom manje. 

Standings provided by Sofascore

ČETVRTA ČETVRTINA, CRVENA ZVEZDA - MONAKO 92:68

KRAJ MEČA

38. minut - Nastavlja Zvezda u silovitom ritmu! Trojke Lazića i Dobrića, poeni Kuzmića, ogromnih 89:65.

34. minut - Petrušeeeeeev zakucava! Monako deluje kao da samo čeka poslednji zvuk sirene, 78:56.

33. minut - Kakva igra Luke Vildoze! Pleše Argentinac po terenu, deli asistencije bez gledanja, sada je baš takvu udelio Filipu Petruševu koji zakucava za 76:56.

32. minut - Stefan Lazarević promašuje otvorenu trojku, Petrušev kupi ofanzivni skok i postiže poene, na drugoj strani Dijalo uzvraća za dva, a potom Blosomgejm polovičan sa linije penala, 74:53, Stefan Lazarević gubi loptu, posed za Monako, i dalje ogroman kapital pred nastavak za Zvezdu, ali Bosomgejm pogađa iz ugla za tri, i smanjuje razliku ispod 20. 

TREĆA ČETVRTINA, CRVENA ZVEZDA - MONAKO 72:50

30. minut - Stefan Lazareviiiić za triii! Ovo je 12 trojka Zvezde, Monako u nokdaunu, Pionir ponovo podrhtava! Džejms promašuje na drugoj strani uz zvuk sirene, izabranici Duška Ivanovića imaju +22 pred poslednjih 10 minuta.

29. minut - Ognjen Dobrić za tri! Zvezda ponovo na velikih +16, Okobo pomašuje, a Vildoza pogađa za tri! Zvezda gazi! 

FOTO: M. Vukadinović

28. minut - Važni poeni Filipa Petruševa! Džejms je pgoodio za tri, Monako je došao na -11, Dobrić promašuje za dva, ali Petrušev kupi ofanzivni skok i poentira uz kontakt. 

25. minut - Kako igra Luka Mitrović! Seriju momka iz Novog Sada od 5:0 prekida Braun poenima, +15 za srpski tim, 60:45.

22. minut - Prvi minut drugog poluvremena bez poena u tek posle skoro dva minuta igre Montejunas daje poene za 54:38. Utara daje trojku i upisuje se na listu strelaca, a prve poene za Zvezdu sa penala daje Petrušev - 55:41. Majk Džejms pogađa šut sa jedne noge . 55:43!

LISTA STRELACA POLUVREME


CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza 6, Lazarević, Mitrović 10 (5sk, 3as), Lazić 6, Dobrić 7, Raduljica, Ilić, Nedović 11, Marković 3 (5as), Kuzmić 2, Petrušev 9

MONAKO: Braun 3, Okobo 6, Blosomgejm 2, Makundu, Kutur, Dijalo 2, Montejunas 2, Utara, Strazel, Hol 5, Džejms 16

 

DRUGA ČETVRTINA, CRVENA ZVEZDA - MONAKO 54:36

20. minut - Daje Džejms poene, ali odmah uzvraća Luka Vildoza prodorom i košem uz faul - 52:34. Na kraju posle dinamičnog kraja poluvremena i poena Dobrića - 54:36.

19. minut - Psihološki je pao Monako i Braun promašuje jedno bacanje, ali smanjuje na 47:30. A onda jako dobra odbrana Zvezde i velika je šteta što je na kraju Nemanja Nedović udario po prstima Majka Džejmsa.

Tri bacanja, pogađa dva za 47:32. A onda Dobrić dodaje do Mitrovića i sada je 49:32. 

18. minut - Brankooooooo Laziiiiiiić! "Srušiće" se krov Pionira! 47:29. 

17. minut - Nastavlja Zvezda da melje! Prvo je promašaj Petruševa popravio Luka Mitrović, potom Džon Braun gubi loptu, a snažno Petrušev zakucava. Braun pogađa za dva, Ivanović vraća Vildozu, a Petrušev pogađa za tri! Ponovo +15, to je bila i maksimalna prednost koju je imala Zvezda do sada. 

14. minut - Rafalna paljba! Nemanja Nedović sada pogađa van linije 6,75. Dialo i Dante Hol poenitraju za Monako iz reketa. Svestan Obradović da ovo nije šutersko veče njegove ekipe gura loptu u reket. Ali nema rešenja za Nemanju Nedovića, nova trojka, šuterska klinika, šou Nedovića, 7 od 13 ima Zvezda za tri. Sada poeni i iz reketa, Ognjen Kuzmić, na drugoj strani Majk Džejms do 12 poena nakon trojke, strašan meč, sve pršti na obe strane, nema seckanja igre, sa jednog na drugi kraj parketa. 

13. minut - Zvezda pravi razliku! Marković sada za tri, +12 za šampina Srbije.

12. minut - Blosomgejm sada promašuje zicer, Monako 2 od 10 u šutu za dva, na drugoj strani Vildoza promašuje otvorenu trojku. Francuzi nisu realizovali ni narendi napad, Obradović u neverici gleda svoje izabranike koji je postoje na parketu. Dobrić kažnjava Monako trojkom, a Blosomgejm na drugoj strani smanjuje na 26:17.

 

PRVA ČETVRTINA, CRVENA ZVEZDA - MONAKO 23:15

10. minut - Kraj prve četvrtine, Blosomgejm je promašio dva slobodna bacanja sa linije penala, Nedović je preuzeo odgovornost u poslednjem napadu za svoj tim u prvoj deonici. Pokušao je Nedović sa preko 10 metara, ali njegov šut izlazi iz obruča. Ostaje 23:15 u korist srpskog tima. 

9. minut - Vildoooooooooozaaaaaaa! Odmah trojka Argentinca, pa onda i ukradena lopta, asistencija Vildoze za Dobrića, a ovaj u kontri polaže za velikih +12, delirijum u hali! Kakav povratak na teren pleja crveno-belih. Na drugoj strani Monako do poena sa linije penala, 23:13.

7. minut - Nedović za tri! A onda i sjajan prodor Nemanje, na drugoj strani Montejunsa pogađa, smanjuje prednost rivala, ali Litvanac u narednoj akciji promašuje čist zicer. Plus tri za Zvezdu, napad za Zvezdu, Vildoza na terenu, poeni Luka Mitrović, i onda ponovo Mitrović iz reketa, 18:11, Pionir na nogama!

5. minut - Džejms za tri! Njegov osmi poen, postigao je sve koševe svoje ekipe, Monako vodi 8:6, ali Lazić uzvraća! Odličan ulazak u meč kapitena Zvezde koji danas proslavlja rođendan. 

4. minut - Petrušev zakucava u kontri! Zvezda na 4:0, sve do poena Džejmsa, Monako tek na isteku trećeg minuta do prvih poena. Potom Džejms fauliran pri šutu za tri, zvezda kneževa konvertuje sva tri penala, a na drugoj strani Dobić mirno polaže na obruč, beogradski tim vodi 6:5. Nedović prvi put na parketu, Dobić na klupi. 

2. minut - Nevrozan početak obeju ekipa, dosta izgubljenih lopti i promašaja, dvojka Markovića pravi razliku u prva dva minuta meča. 

1. minut - Meč je počeo!

16:55 - Nezapamćena scena na centru parketa. Legendarni Saša Obradović je uoči početka meča došao do sredine terena i poljubio grb Crvene zvezde.

UOČI MEČA

Crveno-beli su nakon velike pobede nad Valensijom u 17. kolu doživeli poraz od Real Madrida na svom terenu.

Izabranici Duška Ivanovića su pružili jak otpor, međutim, skraćena rotacija je učinila svoje.

FOTO: M. Vukadinović

Na terenu nije bilo Nikole Ivanovića, Hasana Martina, Luke Vildoze i Fakunda Kampaca.

Nemanja Nedović i Filip Petrušev su ponovo bili ti koji su najviše vukli, kombinovano su ubacili 35 poena. Pratio ih je Ognjen Dobrić sa 11 pogodaka.

Najviše problema domaćim igračima pravio je Džanan Musa koji je brojao do 19, Valter Tavares je imao 17 koševa, dok se Piter Kornelije zaustavio na 12.

FOTO: M. Vukadinović

U crveno-belom taboru danas neće biti Hasa Martina i Fakunda Kampaca, dok za Vildozu postoje šanse da zaigra, što bi bilo od ogromnog značaja. Na sveto to, Ben Bentil je zbog bolesti i temperature propustio duel sa Realom, a gotovo izvesno neće biti u rosteru ni protiv tima iz Kneževine.

U neugodnom trenutku po Duška Ivanovića na megdan stiže ekipa koja ove sezone igra dobru košarku. Puleni Saše Obradovića su izgubili od Partizana prošle nedelje, međutim, pre dva dana su protiv Olimpijakos popravili utisak.

FOTO: ABA liga/Koper Primorska/Aleksander Golob

"Kneževi" su savladali Pirejce rezultatom 64-60 i tako stigli do svoje 12. pobede u takmičenju.

Gledali smo jednu utakmicu sa ne tako velikim brojem poena, međutim, to nije sprečilo Majka Džejmsa da postigne 19 pogodaka. Alfa Dijalo je imao 16, Alek Piters 12, dok se Kostas Slukas zaustavio na 10.

Ovi rivali su se sastali u 6. kolu i tada je Monako trijumfovao rezultatom 85-70. Najzaslužniji za pobedu bio je tandem Džejms-Lojd koji je kombinovano ubacio 41 poen.

Bivši igrač Crvene zvezde se još uvek oporavlja od povrede i njegov nastup je pod znakom pitanja.

Standings provided by Sofascore

REČ TRENERA

DUŠKO IVANOVIĆ: "IMAJU I ONI LOŠIH STRANA"

- Naša očekivanja su uvek takva da mislimo da možemo da dobijemo svaku utakmicu, pa i ovu. Monako je ekipa čija pozicija na tabeli govori sama po sebi. Fizički izvanredni, imaju odlične individualce, najviše situacija 1 na 1, odlični šuteri, izvanredni u skoku. Imaju i oni loših strana, samo videćemo da li ćemo ih sutra naći - rekao je Ivanović.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?