NAVIJAČI ZVEZDE U OČAJU: Stiglo objašnjenje iz Evrolige do kada Kampaco neće moći da nastupi

Novosti online

04. 01. 2023. u 08:48

FAKUNDO Kampaco i Crvena zvezda, saga koja se nastavlja i neće se još dugo završiti kada je Evroliga u pitanju.

НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ У ОЧАЈУ: Стигло објашњење из Евролиге до када Кампацо неће моћи да наступи

FOTO: Ivica Cavka/KK Split

Crveno-beli zbog finansijskih peripetija nisu još uvek registrovali Kampaca, a definitivno neće još dugo.

Iako su iz Zvezde poslali poruku da je sve završeno, oglasila se i Evroliga koja je demantovala klub iz Beograda. Argentinac protiv Valensije neće igrati, ali i još nekoliko narednih mečeva. 

Kako je za "Informer" u ime Evrolige objasnio Dijego Fernandez, direktor za komunikacije, čitav slučaj trenutno je u rukama Komisije za finansije, koja bi do kraja nedelje trebalo da saopšti odluku.

- Komisija za kontrolu upravljanja i Komisija za finansije su organi koji vrše nadzor nad ispunjavanjem pravila finansijskog fer-pleja. Nema određenog vremena kada će pitanje biti rešeno, jer Komisija za finansije treba da pregleda svu dokumentaciju pre nego što donese odluku. Razumećete, to je složen proces. Očekujemo nove informacije najkasnije početkom sledeće nedelje - poručuju iz Evrolige za Informer.

FOTO: KK Crvena zvezda

 

Nezvanično se može čuti da je problem crveno-belima napravio bivši plejmejker Džejlen Adams, koji je tužio klub pošto posle sporazumnog raskida ugovora nije dobio dogovoreni novac.

Iz Evrolige dodaju da Kampaco neće imati nikakve prepreke da bude registrovan onog trenutka kada Crvena zvezda reši problem.

- Ne radi se o registraciji gospodina Kampaca, već o tome da Crvena zvezda ne može da registruje bilo kog novog igrača. Mi smo 1. decembra objavili saopštenje, gde smo već objasnili da je Finansijski odbor uveo privremenu meru zabrane za registraciju novih igrača, zbog nedavanja potrebnih podataka i dospelih obaveza - poručuju iz Evrolige.

Podsećanja radi Kampaco je za Zvezdu potpisao 19. decembra i otad je odigrao samo dve utakmice u ABA ligi. Međutim, u Evroligi, zbog koje je prvenstveno i došao, još uvek nije debitovao i najverovatnije neće do daljeg. Klub sa Malog Kalemegdana još od 1. decembra ima zabranu registracije novih igrača. Zabranu je uveo Finansijski odbor, kako je zvanično saopšteno, zbog "nedavanja potrebnih informacija i dospelih obaveza". U prevodu, zbog dugovanja prema bivšim igračima.

Navijači su očajni, nema Luke Vildoze, pa teško da mogu bez Argentinaca da urade nešto u najkvalitetnijem takmičenju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)