MATEUŠ PONITKA POSTAO TEK TREĆI KOŠARKAŠ SA TRIPL-DABLOM NA EP: Izbacio rođenog brata iz reprezentacije, pa postao heroj nacije

G. K.

15. 09. 2022. u 20:22

NESUMNjIVO najlepše trenutke u karijeri proživljava Mateuš Ponitka.

МАТЕУШ ПОНИТКА ПОСТАО ТЕК ТРЕЋИ КОШАРКАШ СА ТРИПЛ-ДАБЛОМ НА ЕП: Избацио рођеног брата из репрезентације,  па постао херој нације

FOTO: FIBA.Basketball

Kapiten Poljske je partijom života i ostvarenim tribl-dablom u četvrtfinalu EP protiv Slovenaca (90:87) - 26 poena, 16 skokova, 10 asistencija svoju naciju ne samo posle više od pola veka odveo u polufinale kontinentalne smotre već je nakon Tonija Kukoča (1995) i Andreja Mandake (2017) postao tek treći košarkaš sa troduplim dvocifrenim učinkom u istoriji Evrobasketa.

Cela priča dobija još više na težini kada se zna da je njegov nastup bio pod znakom pitanja usled porodične svađe. Naime, Mateuš od 19. godine nema kontakt sa roditeljima i mlađim bratom Marselom, koji se takođe našao na širem spisku nacionlnog tima, ali je selektor Igor Miličić dobio ultimatum od Mateuša da bira između njih dvojice, pošto ne mogu zajedno da budu na istom mestu.

Očigledno se izbor starijeg Ponitke pokazao kao tačan, a posle fantastičnih igara na šampionatu italijanska Ređo Emilija će poljskom krilu sigurno ponuditi duži ugovor od tromesečnog na koliko su dve strane potpisale početkom leta. Ukoliko ga, pak, ne preotme neki evroligaš. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)