HRVATI LIKUJU: Srpski "harakiri" u Nišu

Novosti online

05. 07. 2022. u 08:00

PORAZ Srbije u Nišu od Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo odjeknuo je poput bombe u regionu. Mislili smo da je Letonija samo još jedan loš dan i da ne može gore od onoga u Rigi, ali "orlovi" su nas uverili da može. Šamar u srcu Srbije od koga će se teško oporaviti Svetislav Pešić i njegovi puleni.

ХРВАТИ ЛИКУЈУ: Српски харакири у Нишу

FOTO: FIBA.Basketball

Plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo gde se ukrštamo sa Turskom, Grčkom i Velikom Britanijom je u domenu teorije, pogotovo što opet nećemo moći računati na NBA zvezde i evroligaške igrače. Mnogi likuju što je jedna takva velesila kao Srbija, koja ima Nikolu Jokića, Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića, Miloša Teodosića..., pala na niske grane.

Tako u Hrvatskoj, koja je već eliminisana iz kvalifikacija za Mundobasket, gotovo slavodobitno dočekuju informaciju o porazu Srbije, jednog od najvećih favorita pred predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci.

- Ono što se u nedelju dogodilo Hrvatskoj, dan kasnije snašlo je srpsku košarkašku reprezentaciju. Mada, Srbija će igrati u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, za razliku od nas, to je bitna razlika - prenosi "Jutarnji" uz poruku u naslovu da je Srbija doživela debakl napravivši "harakiri" u Nišu i da tako možda ostaje bez Svetskog prvenstva.

Sa druge strane, portal "24sata" dodaje da se "i Srbima crno piše" pošto je "Hrvat sa Belgijom šokirao susede i sada im visi plasman na Svetsko prvenstvo".

- Dok se u Hrvatskoj traži krivac, traže ostavke i usput gleda prema pretkvalifikacijama Evrobasketa, u ozbiljnom je problemu i srpska košarka. Srbija je u zadnjem kolu uvodne grupe izgubila u Nišu od Belgije 73:74 i više nije izgledan kandidat za odlazak na Svetsko prvenstvo. Štaviše, visi joj vrlo ozbiljno - prenosi ovaj hrvatski portal i dodaje da su za Srbiju igrali renomirani košarkaši poput Bjelice ili Marjanovića.

Portal "Gol" konstatuje da je poraz Srbije "šok nad šokovima"...

Došli smo u ravan sa Hrvatskom i ako se nešto drastično ne promeni, sledi nam sudbina komšija. Sve manje imamo odličnih mladih trenera, čast izuzecima poput Dušana Alimpijevića, ali daleko je to od vremena Željka Obradovića, Dušana Ivkovića, pa i Svetislava Pešića iz mlađih dana.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)