KOŠARKAŠKI BALKAN NA NOGAMA: Dejan Radonjić navodno već otišao iz Zvezde, ali...

Novosti online

28. 06. 2022. u 22:24 >> 23:10

KK Crvena zvezda ima sve burnije leto, a moguće je da će iz njega izaći s novim trenerom.

КОШАРКАШКИ БАЛКАН НА НОГАМА: Дејан Радоњић наводно већ отишао из Звезде, али...

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Otišao je Ostin Holins, zatim je "kofere spakovao" i Dejan Davidovac, pominje se odlazak Nikole Kalinića, ali... 

To nije sve.

Kako javlja Radio-televizija Crne Gore, i to uz opasku "nezvanično", trener Crvene zvezde Dejan Radonjić odlučio je da karijeru nastavi na klupi Panatinaikosa (koji je najveći, gradski rival atinskog Olimpijakosa, Zvezdnog "bratskog kluba").

Međutim, grčki medij "Sport24" o tome kaže i sledeće:

- Istina je, naravno, da crveno-beli uopšte nisu o ovoj vesti iz Crne Gore zvanično obavešteni. To, svakako, ne menja suštinu. Dejan Radonjić i dalje ima 48 sati da srpskom klubu kaže šta će uraditi. Izgleda da će on to učiniti i ranije... Pa opet, povećava se pritisak na upravu kluba, od strane navijača, u poslednja tri dana da se čitava stvar pozitivno reši. Ali, kako je to pokazalo saopštenje prvog čoveka kluba, Nebojše Čovića, u utorak ujutro, nikakvi "koraci unazad" se neće raditi. Dokle nas to onda na kraju dovodi? U ovom trenutku, Panatinaikos je blizu angažovanja pomenutog 52-godišnjeg trenera, što se neće desiti ako se dogodi (spektakularna) promena stava Crvene zvezde u poslednjem minutu, piše grčki Sport24.

Sa druge strane, RTCG tvrdi da je Radonjić već potpisao ugovor sa PAO-om.

U toj vesti se navodi i sledeće:

"Nakon završetka ABA lige i prvenstva u Srbiji u kojima je beogradski klub uzeo dve titule, izgledalo je kao da je dogovor crnogorskog trenera i uprave kluba pitanje formalnosti.

Međutim onda je krenuo egzodus igračkog kadra.

Prvo je ekipu napustio Nejt Volters (odmah posle kraja ABA lige se vratio u SAD), pa Ostin Holins (potpisao za Makabi), da bi potom klub napustio i Dejan Davidovac koji je pojačao moskovski CSKA.

Nakon toga pojavila se informacija da je Nikola Kalinić blizu potpisa sa Barselonom, i tada je prvi put objavljeno da i Radonjić pregovara sa Panatinaikosom.

Dejan Radonjić / FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

Radonjić je posle toga nezvanično izjavio da mu za novi ugovor nije bitna toliko plata, koliko garancija da će Crvena zvezda imati konkurentan tim.

Beogradski klub je sinoć izašao javno sa ponudom za Radonjića i atipičnim vremenskim ograničenjem.

Zvezda je dala rok crnogorskom treneru od tri dana da se izjasni.

Radonjić je zato danas odlučio da napusti beogradski klub i potpiše za Panatinaikos, nezvanično saznaje RTCG. Španski mediji prenose da je i Kalinić dogovorio sve oko prelaska u Barselonu", zaključuje crnogorski javni medijski servis.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna