KOŠARKAŠI POČINJU PRIPREME: Još dve pobede u grupi su imperativ

G. K.

22. 06. 2022. u 21:10

"ORLOVI" će raširiti krila. Košarkaši Srbije u četvrtak započinju sa zvaničnim treninzima pred nastavak kvalifikacija za SP 2023. u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

КОШАРКАШИ ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ: Још две победе у групи су императив

Foto arhiva VN

Naš tim za sedam dana očekuje gostovanje Letoniji u Rigi, dok 3. jula protiv Belgije u Nišu zatvaraju prvi krug kvalifikacija.


Selektor Pešić i njegovi saradnici su prethodnih dana radili sa igračima koji su ranije završili sezonu, kako bi se vratili u takmičarski tonus. Popularni Kari je objavio spisak od 20 potencijalnih kandidata na koje računa za junsko-julsku akciju, a konačnih 12 će odrediti posle završenih priprema.

Prva dva dana, naš tim će trenirati u Beogradu odakle će u subotu otputovati u Niš. Narednog dana je zakazana prijateljska utakmica sa selekcijom Bugarske u "Čairu", koja će biti zatvorena za javnost pre nego što u sredu, 29. juna sa juga zemlje krenu za Rigu.

Srbija u grupi ima tri pobede i poraz, i drži lidersku poziciju sa Letonijom. Od velike je važnosti da se upišu dva trijumfa u narednim duelima pošto se bodovi iz prve faze prenose u sledeću fazu, a ukrštamo se sa grupom iz koje dolaze Grčka, Turska i Velika Britanija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)