GENERALNI MENADŽER OLIMPIJE IZ MILANA: "Još je neizvesno ko će dobiti "vajld-kard" ali i budućnot Rusa u Evroligi"

Novosti online

30. 05. 2022. u 20:30

HRISTOS Stavropulos, generalni direktor Olimpije iz Milana, razgovarao je za veb-radio Grčke košarkaške federacije i objasnio trenutno stanje pregovora u Evroligi, u vezi sa specijalnim pozivnicama za učešće u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi i ruskim klubovima za sledeću sezonu.

ГЕНЕРАЛНИ МЕНАЏЕР ОЛИМПИЈЕ ИЗ МИЛАНА: Још је неизвесно ко ће добити вајлд-кард али и будућнот Руса у Евролиги

Foto: Printscreen Youtube/A Better Basketball

Iako niko ne očekuje da će ruski klubovi sledeće sezone biti deo Evrolige, Stavropulos je objasnio da do sada nisu zvanično započeli razgovori o ovom pitanju.


- Biće sigurno zanimljivo leto, definitivno treba dosta odluka da se donese. Te odluke će doneti klubovi/akcionari. Još nema rešenja o pitanju ruskih timova. O ovome se nije čak ni raspravljalo. Mislim da će početkom sledećeg meseca biti nekih diskusija o ovome kao i o specijalnim pozivnicama za Evroligu - rekao je Grk.


Stavropoulos je takođe govorio o mogućnostima saradnje sa FIBA. Kako je objasnio, smatra da mora da se nađe rešenje, ali sa druge strane, trenutno nema pomaka u odnosima FIBA - Evroliga.

- Ne razgovaramo sa FIBA, ali mora da se nađe rešenje, jer svi timovi imaju teškoće sa reprezentativnim „prozorima“. Previše je utakmica, pa se nešto mora uraditi. Verujem da je u zajedničkom interesu svih da se nađe rešenje, kako bismo pomogli ne samo timovima, već i evropskoj košarci uopšte - rekao je sportski direktor Milana.

Bivši izvršni direktor Olimpijakosa, priznao je da bi voleo da se suoči sa svojim bivšim timom na Fajnal-foru, međutim, Milano nije uspeo da se plasira u samu završnicu.

- Bio sam veoma uznemiren, jer smo mnogo uložili u ovo. Izgubili smo zbog povreda tokom  sezone, prvo Šilds, a zatim Mitoglu. A kada smo stigli u plej-of protiv Efesa, Malkolm Dilejni se povredio, Serhio Rodrigez je takođe igrao sa povredom, Nikolo Meli je bio van terena, a Mitoglu je bio pozitivan na doping testu. Sve se ovo dogodilo u najkritičnijem trenutku za naš tim. Ipak, borili smo se do poslednjeg minuta. U sportu vam je svakako potrebna sreća, a mi nismo imali sreće - izjavio je Grk.

Stavropulos je govorio i o velikom rivalu Milana, Virtus Bolonji.

- Za italijansku košarku je veoma važno da ponovo ima dva tima u Evroligi. S druge strane, za nas je dobro da imamo ovako jak tim protiv sebe, ali i da igramo ravnopravno. Do sada smo igrali teže, važnije i jače utakmice, dok je Virtus igrao manje utakmica i sa manje poteškoća u Evrokupu. Tako da im je početak sezone u ligi bio bolji od našeg. Veoma je važno da imamo konkurentan tim u našoj domaćoj ligi, kao što je Bolonja - kaže direktor Olimpije.

BONUS VIDEO: Sukob navijača Zvezde i Lesora

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri