"DI SI, BURAZERU": Dino Rađa sa suzama u očima se oprostio od Sretenovića!

Novosti online

03. 05. 2022. u 11:31

NEKADAŠNjI saigrač Zorana Sretenovića Dino Rađa održao je emotivan govor na komemoraciji.

ДИ СИ, БУРАЗЕРУ: Дино Рађа са сузама у очима се опростио од Сретеновића!

Foto arhiva VN

Košarkašku javnost šokirala je vest o preranoj smrti Zorana Sretenovića, legende Jugoplastike, košarkaša Crvene zvezde i Partizana, a kasnije uspešnog trenera u nizu klubova.

Jedan od prvih koji se oglasio povodom vesti o Sretenovićevoj smrti bio je Dino Rađa, sa kojim je u Splitu imao poseban odnos. Tako je i na komemoraciji koja je održana u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije upravo Rađa prvi održao govor.

Sa knedlom u grlu oprostio se od svog bivšeg cimera i saigrača i objasnio koliko je dubok odnos imao sa nekadašnjim plejmejkerom kultnog tima Jugoplastike.

- Di si Burazeru? Tako smo do zadnjeg dana on i ja komunicirali. Sve svoje prijatelje iz ovog vremena smatram svojom braćom, međutim svakog od njih sam zvao nekim svojim nadimkom. Nekoga Toni ili Tonči, nekoga sam zvao Tata, Sobina, Burića sam zvao Bura, Perasa sam zvao Pekmen, a njega sam zvao Burazeru, počeo je Rađa.

Objasnio je da je imao poseban odnos sa Sretenovićem.

- Kad je došao u Split tamo nekad '86, nekako smo se povezali najviše on i ja. Možda zato što su nam cure bile košarkašice pa smo imali neke zajedničke teme, ali svakako pričati o njemu kao o čoveku, mislim da on ne bi voleo da mi sada plačemo i da tugujemo, jer je bio veseljak. Ceo život mu je bio zajebancija, završio je on.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna