ČUDESNA IGRA NIKOLE JOKIĆA: Denver pred ponorom, Nestvaran povratak Memfisa

Novosti online

22. 04. 2022. u 07:24

KOŠARKAŠI Denver Nagetsa nalaze se pred eliminacijom u prvom kolu plej ofa. Od njih je u Koloradu bio bolji Golden Stejt rezultatom 118:113 i sada tim iz Kalifornije ima prednost od 3:0.

ЧУДЕСНА ИГРА НИКОЛЕ ЈОКИЋА: Денвер пред понором, Нестваран повратак Мемфиса

FOTO: Tanjug

Denver je odigrao najbolji meč u ovoj plej-of seriji, ujedno i jedan od najtežih u celoj sezoni. Golden Stejt je u Kolorado stigao izuzetno spreman, pa je posle uvodnih minuta poveo i zrelom i jakom igrom održavao prednost sve do četvrte deonice.

Uz fanatičnu podršku sa tribina i na leđima najboljeg igrača Nikole Jokića, Nagetsi su uspeli da se vrate u meč i poslednja četvrtina je bila izuzetno uzbudljiva.

Džordan Pul je, dva minuta pre kraja, probudio Majkla Džordana u sebi, pa je polaganjem na drugi obruč, pored snažne odbrane, prelomio meč i doneo "ratnicima" tri poena prednosti - 114:111.

FOTO: Tanjug

Denver je posustao na kraju, jednostavno se ugasio - Gordon je prvo izgubio loptu, a potom je Drejmond Grin u poslednjem minutu -  ukrao loptu Jokiću, pa domaćin nije imao priliku ni da juri produžetak.

Jokić je još jednom nosio Denver - postigao je 37 poena, a imao je i 18 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Aron Gordon je dodao 18, a Vil Barton 13.

U pobedničkoj ekipi Stef Kari i Džordan Pul su ubacili po 27 poena, a Klej Tompson 26.  Četvrti meč se igra u Denveru u nedelju, a ukoliko Nagetsi pobede, serija se seli u Kaliforniju.

FOTO: Tanjug

Košarkaši Memfisa poveli su protiv Minesote sa 2:1, pošto su na gostujućem terenu nadoknadili minus od 26 poena.

Memfis je uspeo da smanji prednost do poluvremena, ali je Minesota još jednom da se odlepi, a prednost nije ispuštala od starta meča do poslednje četvrtine.

Dezmond Bejn je bio jedan od junaka preokreta, pošto je postigao 26 poena (sedam trojki).

Brendon Klark je ubacio 20 poena (16 u drugom poluvremenu), a Dža Morant je ostvario tripl-dabl - 16 poena, uz deset skokova i deset asistencija.

Rasel je bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 22 poena, Edvards je dodao 19.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna