ZVEZDA "PREŽIVELA" MORAČU! Crveno-beli obezbedili prvo mesto pred plej-of ABA lige

Č. V.

16. 04. 2022. u 22:48

CRVENA zvezda je obezbedila prvo mesto pred plej-of ABA lige. Crveno-beli su savladali Budućnost u "Morači" sa 80:76 u odloženoj utakmici 15. kola.

ЗВЕЗДА ПРЕЖИВЕЛА МОРАЧУ! Црвено-бели обезбедили прво место пред плеј-оф АБА лиге

FOTO: KK Budućnost/ABA liga

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja je slavio prvi put u Podgorici još od 2018. godine. Od tada pa do ovog meča prvak Crne Gore je imao šest vezanih trijumfa nad klubom sa Malog Kalemegdana na svom parketu.

Velike kadrovske probleme imao je Aleksandar Džikić pred ovaj meč, pošto nije mogao da računa na Vladimira Micova, Edina Atića, Seada Šehovića, Vilija Rida i Kendrika Perija. Na raspolaganju je imao samo devet igrača.

Sve to je znala da iskoristi Crvena zvezda koja je dobro počela meč. Budućnost je povela sa 4:7, a onda je rival uzvratio sa 12:0 i preuzeo kontrolu igre. Nastavili su izabranici Dejana Radonjića da dominiraju na parketu "Morače". Razlika je čak u jednom momentu otišla i na plus 12 - 46:34, a na odmor se otišlo sa +10 - 46:36.

Ništa nije slutilo da će se Podgoričani vratiti u meč, ali su treću četvrtinu odigrali fantastično. Taj period su otvorili sa 15:3 i preuzeli vođstvo - 51:49, ali usledio je odgovor Zvezde serijom od osam vezanih poena, pa se u poslednju četvrtinu se ušlo sa nerešenim ishodom - 59:59.

Ipak, gosti su uspeli da nađu način da dođu do pobede. Zvezda je ponovo stegla odbranu, u napadu uglavnom pronalazila dobra rešenja. Finiš susreta protekao je u naletima. Nejt Volter je vezao pet poena. Amerikanac u redovima gostiju je najpre bio precizan za tri, da bi potom do poena došao nakon laganog polaganja i išlo je ka tome da će gosti doći do trijumfa pre velikih trzavica, ali...

Onda je usledilo ludilo... Najpre je Sili pogodio, potom i Kobs prepoznatljiv šut sa poludistance. Nakon toga Volters promašuje polaganje, ali domaćin ne koristi priliku da povede, što je plejmejker gostujućeg tima kaznio sedmim vezanim poenom. Dramatična završnica je okončana poenima Kalinića sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Nikola Kalinić sa 18 poena, Nejt Volters je dodao 14. U ekipi Budućnosti najviše se istakao Di Džej Sili sa 18 poena (pet trojki), pratio ga je Marko Jagodić Kuridža sa 11.

Zvezda posle ove pobede ima učinak 22-2, a Podgoričani 18-7.

ABA liga, 15. kolo

Budućnost - Crvena zvezda 76:80 (12:19, 24:27, 23:13, 17:21)

Podgorica - Hala: "Morača"; Gledalaca: 5000; Sudije: Nikolić, Koljenšić, Radojković

Budućnost: Kobs 8p, 9sk, Barović, D. Nikolić 10, Sili 18, Terolis 10, Z. Nikolić 4, Jagodić Kuridža 11p, 7sk, Drobnjak 6, Popović 9

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac 5, Mitrović 12p, 5sk, 3as, 2uk, Kalinić 18p, 4sk, 4as, 1uk, Dobrić 8, Holins 6, Simonović, Ivanović 4, Marković, Vajt 11p, 6as, 4sk, Kuzmić 2

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!