"NEĆEMO TOLERISATI ŠLJAM KOJI PODRŽAVA RUSE": Sraman napad navijača Žalgirisa na Srbiju i Zvezdu!

Novosti online

15. 04. 2022. u 17:25

LITVANSKA javnost ne prestaje da se bavi situacijom u Ukrajini i duelom Žalgirisa i Zvzede iako je prošlo 12 dana od odigravanja meča.

НЕЋЕМО ТОЛЕРИСАТИ ШЉАМ КОЈИ ПОДРЖАВА РУСЕ: Сраман напад навијача Жалгириса на Србију и Звезду!

Foto: Printskrin

Od tada se tamošnji mediji svakodnevno bave odnosom Srbije prema ratu u Ukrajini.

Kolumnista portala "15min.lt" Marijus Milašijus razgovarao je sa čelnicima Evrolige o održavanju fajnal fora Evrolige u Begradu.

Navijači litvanskog tima novčano su kažnjeni zbog ponašanja na utakmici sa Crvenom zvezdom. A Milašijus tvrdi da su preko navijačog foruma navijači Žalgirisa sakupili više od polovine sume (9.000 evra). Oni su tom prilikom po njegovim rečima poslali jasnu poruku:

- Naše vrednosti su jasne: dok smo u Evroligi, mi ćemo glasno podsećati Evropu da podržavamo Ukrajinu i nećemo tolerisati ‘šljam’ koji ide ‘ruku pod ruku’ sa Rusima. Platićemo kaznu Evroligi koja je pokazala svoje prljavo lice i velika je dilema da li ima smisla učestovati u tom takmičenju.

Pitanje koje je postavio glasilo je: „Kakvu poruku Evroliga šalje košarkaškoj zajednici i čitavoj Evropi time što održava svoj najznačajniji događaj u državi koja ne želi da osudi rusku agresiju u Ukrajini".

Dobio je sledeći odgovor: "Srbija je jasno osudila napade na Ukrajinu poptisivanjem rezolucije u Generalnom savetu Ujedinjenih nacija i to nedvosmisleno pokazuje poziciju ove zemlje. Odluka da će se F4 održati u Beogradu doneta je četvrtog marta, a pripreme za ovu manifestaciju počele su još pre Nove godine“, piše Marijus.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna