"DŽORDAN NE BI USPEO DA JE SRBIN ILI HRVAT": Raduljica otvorio dušu: Dođe Jokara, pa ništa...

Novosti online

04. 03. 2022. u 09:15

SRPSKI košarkaš Miroslav Raduljica je obično zanimljiv sagovornik, ali sve manje ga je u medijima.

ЏОРДАН НЕ БИ УСПЕО ДА ЈЕ СРБИН ИЛИ ХРВАТ: Радуљица отворио душу: Дође Јокара, па ништа...

Foto: Nebojsa Parausic

Korpulentni centar se odlučio da ne igra u Evropi, otisnuo se pre neku godinu u Aziji i tamo bere plodove.

A ruku na srce, mogao je i trebao mnogo više, reprezentaciji je dao dosta, ali čini se da je ostao dužan klupskoj košarci. 

Ipak, uvek je bio sagovornik oko koga su se otimali novinari, pa je sada gostujući u hrvatskom "Podkast inkubatoru" pričao o mnogim zanimljivim temama.

Pitanje broj jedan, kao i obično kada se pomene košarka na ovim prostorima, je to da li bi neki potencijalni tim Jugoslavije sa Dončićem, Jokićem, Vučevićem, oba Bogdanovića i ostalim zvezdama mogao da pobedi SAD.

- Ne možemo znati, ali mi bismo to voleli sigurno. Normalno da bih voleo, lepo je maštati, a to sam isto pomenuo, da ne igraju imena nego igra ta hemija u timu. Možemo da dovedemo Džordana da bude Hrvat ili Srbin, Jugosloven, a možda ne bi on funkcionisao u tom sistemu - rekao je on. 

FOTO: EPA

Tekst potpisa

Nikola Jokić u reprezentaciji, pa ništa

Pričao je Radulja i o razlikama kada igraš za klub i reprezentaciju.

- Eno ti Adetokumbo dođe u Grčku pa nije da nema pojma, nego je drugi stil igre. Dođe Jokara, MVP ludilo, dođe one godine pa... Ne ulazim zašto je to tako bilo, možda nisi dugo bio u tom sistemu, ne mora to ništa da znači. Moram sad da se ogradim od tih razloga zašto, ali on očito nije igrao dobro. Ali je odlika najvećih igrača da mogu da se podrede timu i uklope sa svima. Da se podrede timu i da vide neki viši cilj u timu od sebe.

Foto: N.Paraušić

 

Na kraju se dotakao i neuspeha nacionalnog tima Srbije na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Nije mi drago jer sam iz Srbije i igrao sam za tu reprezentaciju. Ali Kruno je to isto pričao, to je splet okolnosti. Ti sad imaš neku ekipu bolju od tebe, a svi očekuju da ih pobediš jer nemaš realnu sliku ko si ti.  To sam ja rekao pred one prošle kvalifikacije kada su svi bili ushićeni, Srbija, dolazi ovaj, dolazi onaj... Pa čekajte, ljudi, zar nije bilo sto puta do sada da ne igra pojedinac, ne igraju imena nego igra tim. Može tim da ima najgora imena, a da osvajaju medalje. Tako je bilo i sa nama 2014 - zaključio je Miroslav Raduljica.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)