NADA ZA TOP OSAM! Radonjić: Treba sačekati određeni period u vezi sa Rusima

G. KELIĆ

03. 03. 2022. u 09:45

STVARI koje nemaju dodirne tačke sa sportom, košarkašima Crvene zvezde su produbile nadu za plasman u top osam Evrolige.

НАДА ЗА ТОП ОСАМ! Радоњић: Треба сачекати одређени период у вези са Русима

FOTO: KK Crvena zvezda MTS/ABA liga

Zato je današnji (19.00) okršaj sa španskom Baskonijom u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru 28. kola elitnog evropskog takmičenja i te kako dobio na polju važnosti kod celokupne crveno-bele javnosti.

Ukoliko sankcije ruskim ekipama usled ratnih delovanja u Ukrajini (CSKA, Zenit i Uniks) ostanu na snazi do daljeg, potpuno neočekivano će iz cele situacije profitirati nekolicina timova koji doskora uopšte nisu mogla da sanjaju o sledećoj fazi. Nije sramota reći da je jedna od njih i Zvezda, koja se trenutno nalazi na dve pobede od pozicije koja vodi u doigravanje uz još devet utakmica koje treba odigrati do kraja regularnog dela.

U toj projekciji se ne nalazi baskijska ekipa koja je u dosadašnjem toku takmičenja ostvarila tek sedam pobeda, od kojih jednu prilično ubedljivu upravo nad četom Dejana Radonjića sredinom novembra (93:74).

- Treba sačekati neki period u vezi sa situacijom sa ruskim ekipama, mi smo u željama da odigramo sve utakmice do kraja maksimalno i to je jedino što nas zanima. Čeka nas još jedno veliko iskušenje, protiv ekipe koja nas je u prvom duelu potpuno nadigrala - poručio je Radonjić i dodao da u timu neće biti povređenog Cirbesa i Markovića.

Ipak, od duela u Vitoriji se mnogo toga promenilo, crveno-beli su ovenčani trofejem domaćeg Kupa, dok je Baskonija nekonstantnošću u rezultatima pokazala da ne pripada vrhu evropske košarke. U Beograd dolazi posle tesnog poraza od Makabija u Tel Avivu (94:93) upisanog pre dva dana. 

BONUS VIDEO - "Grobari" i "delije" zajedno pevali "Marš na Drinu"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)