DETALJI IZ ŽIVOTA PREMINULE GLUMICE: Vesna Malohodžić je bila udata za legendarnog košarkaša, koji je preminuo pre četiri meseca

Novosti online

04. 02. 2022. u 14:14

GLUMICA Vesna Malohodžić, koja je preminula danas u 75. godini, bila je udata za čuvenog srpskog i jugoslovenskog košarkaša Dragutina Miška Čermaka. Preminula je samo tri meseca nakon svog supruga.

ДЕТАЉИ ИЗ ЖИВОТА ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Весна Малохоџић је била удата за легендарног кошаркаша, који је преминуо пре четири месеца

Foto arhiva VN

Dragutin Čermak je karijeru počeo u beogradskom Radničkom, odakle 1969. odlazi u Partizan. Nakon odlaska iz Partizana proveo je dve sezone u holandskom Donaru i jednu u belgijskom Liježu.

Trenersku karijeru je počeo 1980. godine, a radio je u Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Turskoj, Jordanu i Alžiru.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1968. u Meksiku. Takođe je osvojio i zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva 1970. i srebrne medalje sa Evropskih prvenstava 1969. i 1971.

Vesna je sa mužem živela i van zemlje

Kada je pričala o svojim glumačkim počecima, istakla je kako njen otac nije bio za to da se bavi glumom, te je posle položenog prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu, otišla na Akademiju dramskih umetnosti, gde je takođe prošla prijemni. Shvatila je da ne želi da bude lekar i otišla u umetnike.

– Moj otac vazduhoplovac završio je Kraljevsku vojnu akademiju u Londonu i bio protiv toga da studiram glumu. Ali kada je video da je cela arena na nogama u Puli i da se deset minuta klanjaju Gidri Bojaniću i meni, prestao je da se opire... Još se sećam njegovih reči: „U ovom poslu je sve neizvesno. Ti ćeš stalno morati da čekaš, a znam kakva si. Ubiće te to čekanje.” To se na kraju i desilo – opisala je Vesna.

Foto: Printscreen

 

Poslednju ulogu odigrala je u TV drami „Teatar u Srba”, 1992. i od tada nije stala ispred kamere i prema njenim rečima nije dobila nijedan poziv iz sveta kinematografije.

- Godine 1994. sam se teško razbolela od opake bolesti i borila sam se sa tim skoro 10 godina. Da prevaziđem sve to bilo je jako teško, naporno, znate neizvesnost... Da li ću dočekati proleće? Tada shvatite da je život jako kratak. Jedina porodica u tom periodu bili su moja porodica i moj suprug. Njima je bilo teško, jer mene je trebalo podneti. U tim situacijama se razbijete kao kristalna čaša u hiljadu komada koja se više neće sastaviti. Sebi morate da govorite da možete dalje. Sve se dobro završilo.

- Samo ljudskost spasava čoveka, nikakve materijalne vrednosti. Kad se sve to sredilo, desila se tragedija sa mojim mlađim bratom, koji mi je bio velika podrška. On me je učio da ponovo hodam, govorio mi: "Hodaćeš ti opet Knez Mihailovom". Onda je jednog dana nastradao u saobraćajnoj nesreći. To je trebalo preživeti sa mojom mamom, meni je bilo teško. To su momenti kada shvatite da je karijera nešto nebitno.

- Meni je uvek bila primarna porodica. Znate da sam se odrekla pozorišne karijere kada sam sa suprugom odlučila da odem u inostranstvo. Porodica je na prvom mestu, vaš prirodni akumulator, koji vas pokreće da stvarate - rekla je ona u emisiji Miri Adanji Polak.

Gledajući reprize serija u kojima je igrala, a i po reakcijama publike koja ju je do kraja zaustavljala na ulici i prepoznavala, bila je ponosna na svoj posao.

- Nama glumcima je publika odgovor na ono što smo uradili. I reči hvale, i kritike, to je ono jedino pravo i istinito. Ja sam sada stvarno srećna žena, jer svako u svojoj karijeri da ostavi neki trag. Mislim da je to dobar trag.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave