SVAKI MEČ KAO FINALE Košarkaše Partizana očekuje borba za drugo mesto u grupi B Evrokupa

G. KELIĆ

03. 02. 2022. u 19:35

MOŽDA je pol-pozicija u grupi A, posle poraza od Huventuda (92:84), za košarkaše Partizana nedostižna, međutim daleko od toga da u preostalih šest rundi nemaju za šta da se bore.

СВАКИ МЕЧ КАО ФИНАЛЕ Кошаркаше Партизана очекује борба за друго место у групи Б Еврокупа

FOTO: M. Vukadinović

Svaki meč do kraja prve faze za crno-bele biće kao malo finale, a kao glavnog rivala za mesto broj dva sastav iz Humske ulice imaće u Lokomotivi Kubanj.

Srpski i ruski tim su sa bilansom od osam pobeda i četiri poraza na deobi druge pozicije, zatim slede Metropolitan (7-5), Andora (6-5), dok Lijetkabelis i Turk Telekom imaju 6-6. Četa Željka Obradovića će odigrati tri duela u dvorani "Aleksandar Nikolić" (Andora, Metropolitan, Lokomotiva), i isto toliko na gostovanju (Lijetkabelis, Šljonsk i Trento).

Iz ove perspektive, presudan okršaj biće onaj u kojem "parni valjak" 30. marta dočekuje tim iz Krasnodara. Pored obavezujuće pobede, značajno bi bilo da se ona ostvari sa više od sedam poena razlike (toliko je Lokomotiva slavila u prvom meču). Naravno, imperativ trijumfa biće prisutan u svakom duelu, pogotovo već u sledećem kada naredne srede u Beograd dolazi španska Andora.

Potencijalna nagazna "mina" biće i neugodno gostovanje u Litvaniji, koje dolazi posle završnice Kupa "Radivoja Koraća" i novog reprezentativnog "prozora". Nimalo naivan nije ni dolazak francuskog Metropolitana, koji je pre dva dana na pleća bacio "lokose".

Ono što je nezanemarljivo jeste i nešto lakši raspored koji je preostao ruskom predstavniku. Od šest utakmica, čak četiri će igrati u Krasnodaru, dok će gostovati, uz Partizanu, samo još i nejakom Trentu. Baš zato je jasno da crno-beli nemaju više prava na "prazan hod".

Ono što, takođe, ne bi trebalo smetnuti sa uma jesu i dva teška gostovanja koja čekaju prvoplasirani Huventud, u Andori i Ankari, a eventualni neuspesi bi Partizanu dodatno rasplamsali plamen oko liderske pozicije. Nije trener Željko Obradović tek tako rekao da ima još da se igra do kraja... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)